Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Fructul care previne bolile de inimă și cancerul. Are multe vitamine și ajută la slăbit

Fructul care previne bolile de inimă și cancerul. Are multe vitamine și ajută la slăbit

Fructul care conține multe vitamine, ajută la slăbit dar previne și bolile de inimă sau cancerul se poate consuma în orice anotimp. Este gustos și recomandat chiar și copiilor începând de la diversificare.

Fructul care previne bolile de inimă și cancerul. Are multe vitamine și ajută la slăbit
Sursa foto: Zuma Press / Yurii Rylchuk
de Redacția Antena 3    |    29 Noi 2021   •   11:06

Fructul care previne bolile de inimă și cancerul este o sursă importantă de vitamina A, C, K, fibre și potasiu. Este vorba despre prune. Atât prunele proaspete, cât și cele uscate conțin doi fitonutrienţi unici, denumiţi neoclorogenic şi acid clorogenic, care au calităţi antioxidante puternice, distrugând radicalii liberi care atacă celulele umane.

Prunele previn bolile de inimă deoarece sunt sărace în grăsimi. Fructele au și mari benefici pentru cei care țin dietă și își doresc să slăbească. 

Prunele sunt sărace în calorii și se numără printre puținele fructe recomandate în diete.

Prunele tratează anemia 

O singură prună conține 30 de calorii, adică 1,5% din caloriile recomandate pentru o dietă bazată pe 2.000 de calorii/zi. Una sau două prune asigură 8% din necesarul zilnic de vitamina C, 5% din cel de vitamina K, 4% din doza zilnică recomandată de cupru, 4% din fibre și 3% din potasiu.

Prunele conțin mici cantități de fier organic asimilabil, iar consumul regulat ajută la asimilarea mai ușoară a fierului din alte alimente. Pentru absorbția fierului sunt recomandate cure timp de o lună, cu cel puțin 300 gr de prune pe zi, înainte de mesele principale. 

Conform ultimelor studii, pigmentul roșiatic-albăstrui al prunelor, denumit și antocianină, ajută la prevenirea diverselor tipuri de cancer. În cazul persoanelor care obișnuiesc să mănânce 3-4 prune pe zi, s-au observat și alte beneficii ale prunelor și anume o îmbunătățire a memoriei, ca urmare a reducerii radicalilor liberi care afectează acest proces.

Pe lângă aceste beneficii, prunele previn îmbătrânirea prematură, osteoporoza, tratează afecțiunile oaselor, îmbunătățește vederea și reglează tulburările gastrointestinale.

×
Subiecte în articol: prune dieta
Parteneri
Cod galben de frig și ninsori în aproape toată România!
x close