x close

În cât timp se digeră alimentele pe care le consumăm. Nutriționiștii ne avertizează ce trebuie să mâncăm mai întâi ca să nu avem probleme

21 Feb 2018   •   17:05
În cât timp se digeră alimentele pe care le consumăm. Nutriționiștii ne avertizează ce trebuie să mâncăm mai întâi ca să nu avem probleme Foto: Pixabay.com

Dacă doriți să nu aveți probleme cu digestia este nevoie să țineți cont de câteva recomandări foarte simple de la nutriționiști.

De pildă, alimentele crude se digeră mai rapid decât cele preparate prin fierbere sau prăjire. Legumele și fructele fermentează în stomac pe când produsele din carne, lactate și ouă intră în putrefacție, dacă stau prea mult în organism. Fermentația provoacă balonare, crampe și poate crește aciditatea corpului.

Alimentele sunt digerate în organism în ordinea în care au fost înghițite, așa că nu e bine să mâncați la început lactate al căror timp de digestie este foarte mare și pe urmă să mâncați o bucată de carne. Acea bucată de carne va fi digerată după ce vor fi digerate produsele lactate și va intra în putrefacție cauzând neplăceri organismului. Cel mai bine este să nu combinați produsele lactate cu nimic, spun nutriționiștii, scrie Click.

 

Citeşte mai multe despre:

alimente digestie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati