Îți amorțesc mâinile sau picioarele? Iată de ce ai putea suferi

21 Aug 2019   •   17:31
Îți amorțesc mâinile sau picioarele? Iată de ce ai putea suferi Foto: Pixabay.com

Amorteala si senzatia de furnicaturi sunt senzatii neobisnuite care pot sa apara in orice zona a corpului. De regula, pacientii observa aceste senzatii (ca si cand ceva i-ar pisca) in maini, laba piciorului, brate si picioare. Mai multi factori pot sta la baza amortelii si a furnicaturilor, inclusiv faptul ca persoana sta cu picioarele incrucisate ori faptul ca a dormit pe o parte (a stat sprijinita pe un brat).

Amorteala este resimtita de cele mai multe ori la nivelul membrelor superioare si inferioare si poate avea diverse cauze. Cele mai frecvente cauze sunt reprezentate de lezarea nervilor si de compresie, aparuta ca urmare a statului prelungit intr-o anumita pozitie.

Pentru spondiloza cervicala, amortirea mainilor este semn patognomonic (caracteristic). Alte cauze care pot favoriza instalarea amortelii la nivelul mainilor sau picioarelor sunt: Alcoolismul; Sindromul de tunel carpian; Compresia osoasa cauzata de artroza; Diabet; Fibromialgie; Lupus; Sindromul Guillan-Barre; Hernie de disc; Carenta de vitamina B12;
Afectiuni tiroidiene; Boala Lyme; Scleroza multipla; Accident vascular cerebral; Tumori cerebrale; Compresia asupra unui nerv periferic; Neuropatia periferica; Sciatica; Zona zoster; Vasculita, scrie doc.ro.
 

Parteneri
x close