Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Leguma care uşurează digestia, împiedică retenţia de apă și calmează simptomele neplăcute ale menopauzei

Leguma care uşurează digestia, împiedică retenţia de apă și calmează simptomele neplăcute ale menopauzei

Ignama sălbatică este o plantă originară din America de Nord şi cea Centrală, utilizată foarte mult de azteci şi de mayaşi în scopuri medicale. Seamnănă cu cartoful dulce, dar este portocaliu închis şi suprafaţă maro, care arată că scoarţă de copac.

Leguma care uşurează digestia, împiedică retenţia de apă și calmează simptomele neplăcute ale menopauzei
de Redacția Antena 3    |    28 Dec 2021   •   11:16

Această legumă poate fi preparată în multe moduri cum ari fi fiartă, zdrobită, grill, prăjită, coaptă sau sote.

Ignama sălbatică este folosită pentru a trata colicile intestinale, dar şi dismenoreea, precum şi durerile ovariene sau uterine. Şi-a dovedit, de asemenea, eficienţa în ameliorarea artritei reumatoide.

Ignama a fost, la începuturile industriei farmaceutice, unul dintre principalele ingrediente ce se foloseau pentru fabricarea hormonilor cotraceptivi. Planta are capacitatea de a ”hrăni” în mod special aparatul reproducător feminin.

Unul dintre beneficiile plantei este acela de a asigura o funcţionare optimă a glandelor hormonale, iar acest lucru are efect pozitiv asupra sistemului urinar, a celui respirator, dar şi a celui nervos.

Ignama este utilizată şi pentru a calma simptomele neplăcute ale menopauzei, dar şi pentru a împiedica retenţia de apă şi greţurile ce apar în timpul sarcinii.

Studiile au arătat că precursorii de hormoni pe care îi conţine planta ajută la prevenirea inflamaţiilor şi sunt benefici în tratarea reumatismelor în general. Diosgenina conţinută de această plantă e o substanţă de bază în industria farmaceutică, atunci când vine vorba despre producţia de cortizon, progesteron sau hormoni steroizi.

Ignama sălbatică mai are capacitatea de a uşura digestia, stimulând secreţia bilei. De asemenea, contribuie la scăderea colesterolului şi a tensiunii.

×
Subiecte în articol: leguma ignama
Parteneri
Mașinile care nu mai au acces în centrul Capitalei
x close