x close

Medic psiholog, despre asemănarea incredibilă dintre dragoste și ură: „Ambele mențin o relație intimă”

02 Dec 2018   •   23:50
Medic psiholog, despre asemănarea incredibilă dintre dragoste și ură: „Ambele mențin o relație intimă” Foto: Twitter/Melanie Greenberg

Multi oameni aflați într-o relație cred că cel mai bine este atunci când celuilalt i se spune adevărul, chiar dacă doare sau te face să plângi. Până la un anumit punct este bine pentru că ne face să deschidem ochii asupra realității. Am putea fi conduși pe o pistă falsă, crezând că partenerul apelează la această metodă pentru a-și  arăta dragostea lui.

Ceea ce trebuie să reținem este că o persoană care te iubește nu-ți vrea răul niciodată și că va trebui să-ți spună anumite lucruri într-un mod care să nu te rănească și, mai ales, să încerce să te înțeleagă. Intenția acelei persoane nu este să te facă să plângi, nici să-ți ignore suferința, ci pur și simplu să fie cu tine, să-ți ofere sprijinul și umărul.

Potrivit dr. Melanie Greenberg “dragostea nu este automată și supusă voinței fiecăruia. Este ceva irațional, o capacitate care poate fi exercitată și are nevoie de efort”. S-a dovedit că ura și iubirea romantică mențin o relație intimă. Ambele generează activitate în aceleași zone subcorticale ale creierului: putamenul (o structură rotundă situată la baza creierului) și insula.

Chiar dacă, în mod normal, se consideră că ura este ceva extrem de negativ, trebuie să recunoaștem că este vorba de o pasiune la fel de interesantă ca iubirea. Prin urmare, trebuie să fim foarte vigilenți. Ura în relațiile de cuplu este legată de acumularea de episoade mici de dezacord. Este ca o picătură de otravă luată încet-încet dintr-un pahar plin. De asemenea, poate apărea brusc după o ofensă gravă.

După cum vedem, adevărurile despre dragoste sunt departe de relațiile romantice pe care ni le oferă filmele și cărțile. Dragostea este un sentiment ce necesită efort, grijă, intenție și voință. Este, totodată, cel mai frumos lucru pe care omul îl poate simți, dar și cel mai efemer, dacă nu are grijă de el, sau cel mai periculos dacă depășește limitele, scrie secretele.com.

Citeşte mai multe despre:

psiholog specialist
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati