x close

Obiceiul prost care poate duce la cancer. Mare atenție

08 Ian 2020   •   19:10
Obiceiul prost care poate duce la cancer. Mare atenție  Foto: Pixabay.com

Un obicei prost pe care uneori îl facem toți poate provoca cancer.

Este vorba de consmul de alimente fierbinți, iar avertismentul vine de la prof. Dr. Silviu Constantinoiu, președintele Societății Române de Chirurgie.

"Vorbim despre cancerul de joncțiune și cancerul scuamos. În țările vestice, cu un nivel de viață ridicat, există o creștere alarmantă, din cauza bolii de reflux gastroesofagian, care este cea mai frecventă afecțiune, a adenocarcinomului de joncțiune. În alte țări, ale Orientului, cancerul scuamos este în plină creștere; de exemplu, în Iran sau anumite zone din China, Japonia, Africa de Sud și America de Sud. Mai intevine și un obicei alimentar.

În anumite populații musulmane, bărbatul mănâncă primul. Mâncarea este adusă fierbinte. În tot acest timp, soțiile și copiii stau și așteaptă până când bărbatul mănâncă primul, vorbim de mâncăruri foarte fierbinți. Femeile și copiii mănâncă alimentele la o temperatură mult mai acceptabilă. Acest traumatism termic, repetat luni și ani întregi, face ca incidența cancerului scuamos, la bărbați, să fie mult mai mare decât la femei", a zis Prof. Dr. Silviu Constantinoiu DC News.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati