Antena 3 Life Viață sănătoasă Pericolul din ceaiul de sunătoare

Pericolul din ceaiul de sunătoare

de M.Z.    |    15 Feb 2017   •   15:24
Pericolul din ceaiul de sunătoare
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Ceaiul de sunătoare, cu efect antistres, folosit în caz de insomnie, depresie uşoară, probleme digestive, dependenţă de alcool şi de nicotină, trebuie folosit cu prudenţă în foarte multe situaţii, potrivit Adevărul.ro.

De exemplu, cei care vor să treacă de la antidepresive de sinteză la sunătoare trebuie să facă o pauză între cele două forme de tratament, pentru că medicamentele de sinteză sunt eliminate mai greu din organism şi pot interacţiona cu sunătoarea. 

Femeile care folosesc anticoncepţionale ar trebui să ştie că dacă, în paralel, consumă ceai de sunătoare sau alte produse preparate din această plantă, le-ar putea administra inutil. De asemenea, cei care iau anticoagulante, medicamente pentru boli cardiace ori împotriva astmului sau care urmează chimioterapie trebuie să ştie că nu este recomandat ca în paralel să urmeze o cură pe bază de sunătoare. 

În plus, sunătoarea scade eficienţa unor tratamente folosite împotriva virusului HIV, a inhibitorilor imunitari, a medicamentelor de reducere a colesterolului.
 

×
Subiecte în articol: colesterol
Parteneri
x close