Pericolul din farfurie! Alimentele pe care le mâncăm zilnic și care ne scurtează viața! Mare atenție!

30 Noi 2019   •   16:25
Pericolul din farfurie! Alimentele pe care le mâncăm zilnic și care ne scurtează viața! Mare atenție! Foto: Pixabay.com

Respectarea unei diete echilibrate este un subiect care ne preocupă pe toţi în ultima perioadă. Paradoxul este că, deşi oamenii sunt din ce în ce mai informaţi în materie de nutriţie, numărul oamenilor care suferă de afecţiuni cauzate de alimente nesănătoase este într-o continuă creştere.

Iată alimentele care ne scurtează viața:

1. Sucurile carbogazoase. Unul dintre alimentele cele mai periculoase şi asupra cărora nutriţioniştii de vârf din România au căzut de acord că sunt de evitat sunt sucurile carbogazoase. Acestea sunt cele mai nocive în materie de exces de zaharuri. 2. Carnea de porc. În ceea ce priveşte carnea, nutriţioniştii susţin că cea mai periculoasă este cea de porc, care duce la creşterea colesterolului şi care poate provoaca afecţiuni cardiace. Nutriţioniştii încurajează consumul peştelui.

3. Produse de patiserie. Nici gustoasele merdenele nu sunt recomandate a fi consumate în exces.

4. Brânzeturile. Periculoase sunt şi brânzeturile. „Brânza uscată are foarte multă grăsime. De exemplu, telemeaua are 45% grăsimi. În special, cele înalt fermentate au un nivel ridicat de colesterol. Eu recomand brânza cottage“, a explicat Voichiţa Mogoş.

5. Pâinea.  Specialiştii critică şi pâinea nelipsită de pe masa românului. Nici măcar pe cea neagră nu o recomandă. „Pâinea albă este cea mai ieftină şi cea mai periculoasă. Cea neagră de la noi este ca o turtă dulce. Nu este ca cea integrală, cu fibre“, mai spune medicul ieşean Voichiţa Mogoş, potrivit Adevărul.

Parteneri
x close