x close

Pericolul neștiut din banalii mici. Avertismentul făcut de profesorul Gheorghe Mencinicopschi: „Mare atenție la această combinație!”

30 Apr 2019   •   13:11
Pericolul neștiut din banalii mici. Avertismentul făcut de profesorul Gheorghe Mencinicopschi: „Mare atenție la această combinație!” Foto: Captură Antena 3

Reputatul expert în nutriție, cercetător în alimentație, biolog și chimist, profesorul Gheorghe Mencinicopschi vă spune că sub nicio formă nu trebuie să perpeliți mititelul prea mult pe grătar. Mai ales pe cei luați gata preparați din magazine, care sunt plini de aditivi, cei mai mulți cancerigeni.

”Fripți pe grătarul cu foc direct, micii devin toxici din cauza arsurii și a contaminării cu substanțe toxice. Iar asocierea cu bere, vin sau tărie face și mai dificilă digestia, care favorizează tulburările hepatice sau pancreatice acute!”, este avertismentul transmis de Menci în Jurnalul.

De altfel, orice fel de carne arsă pe grătar, susține celebrul om de știință, produce heterociclice, substanțe cancerigene care pot da cancer colorectal, pancreatic, pulmonar, mamar, la stomac sau la vezica urinară. Trebuie să citiți cu atenție ce scrie pe etichetă, este sfatul doctorului Mencinicopschi, Și să nu cumpărați sub nicio formă dacă micii conțin și altceva în afară de carne tocată, sare, condimente și bicarbonat de sodiu!

De asemenea, micii nu trebuie să fie nici prea arși pe grătarul cu foc direct, pentru că grăsimea scursă pe flacără arde și fumul conține compuși cancerigeni, la fel ca și arsurile, care trebuie înlăturate obligatoriu înainte să-i mâncați.

Dar mititelul nu trebuie perpelit nici prea puțin pe grătarul musai curățat de toate impuritățile. Există riscul contaminării cu trichinella, în cazul în care carnea nu este prelucrată termic suficient. Și ultimul, dar nu cel din urmă sfat, nu consumați prea mult, nu combinați micul cu pâine și cu berea, ci doar cu muștar sau salată. Și eventual un pahar de vin bio, fără sulfiți, ca să nu accentueze toxicitatea eternului și fascinant mititel românesc.

Citeşte mai multe despre:

pericol mici
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati