Antena 3 Life Viață sănătoasă Planta care ajută bila leneșă. Combinația are efecte excepționale

Planta care ajută bila leneșă. Combinația are efecte excepționale

de Redacția Antena 3    |    31 Mar 2022   •   09:30
Planta care ajută bila leneșă. Combinația are efecte excepționale
Sursa foto: pexels

Remediile naturiste ne ajută și dacă avem probleme cu bila. Există mai multe plante eficiente atunci când fierea noastră nu funcționează corect, se prepară uşor şi sunt lipsite de efecte adverse.

1. Amesteci, cu o lingură de lemn, într-un vas de porţelan sau de plastic, două ceşcuţe cu ulei de măsline presat la rece cu două ceşcuţe miere de albine şi două ceşcuţe suc de lămâie (coaja o dai prin maşina de tocat). Se ia câte o lingură cu o oră înainte de mesele principale.

Tratamentul se poate repeta până la consumul a 600 ml de ulei.  

2. Efecte excepţionale de drenaj au curele cu suc de ridiche neagră şi cu grepfrut. Prima e recomandată de două ori pe an, timp de trei săptămâni fiecare. Cealaltă, de 2-3 ori pe an, timp de 30 de zile, câte două-trei căni de suc pe zi.

Pentru un rezultat cât mai bun, mesele compuse preponderent din crudităţi, pe cât posibil neprelucrate termic, vor fi luate la ore fixe, fiind urmate de minimum o jumătate de oră de repaus.

3. O altă variantă poate fi din pelin (20 g), iederă (frunze, 20 g), hamei (20 g), turiţă mare (20 g), izmă (30 g). Se pun trei linguri din acest amestec într-un litru de vin de mere, se lasă să stea la rece o noapte, apoi se încălzeşte maceratul până aproape de pun-ctul de fierbere. Se ia de pe foc şi se lasă 3 minute să se depună plantele pe fundul vasului.

Se bea de-a lungul unei zile, la fiecare oră, câte o lingură, în total cam de opt-nouă ori.  

4. O combinaţie eficientă este din ceai din muşeţel (10 g), albăstrele (30 g), mentă (frunze, 10 g), turiţa mare (planta, 10 g), rostopască (planta, 10 g), măceşe (15 g), mătase de porumb (15 g). Se prepară o infuzie din acest amestec, la o cană cu apă (250 ml). Se beau două-trei căni pe zi.

×
Subiecte în articol: planta fiere
Parteneri
x close