Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Planta care ajută în bolile inflamatorii. Conține o substanţă care are efect similar ibuprofenului

Planta care ajută în bolile inflamatorii. Conține o substanţă care are efect similar ibuprofenului

Mai multe mirodenii cunoscute în bucătăria asiatică s-au dovedit a avea şi proprietăţi antiinflamatorii. Ele pot ajuta astfel în diminuarea inflamaţiilor şi a durerilor prezente în artrita reumatoidă.

Planta care ajută în bolile inflamatorii. Conține o substanţă care are efect similar ibuprofenului
Sursa foto: pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Ian 2022   •   09:29

Turmericul este o mirodenie de culoare portocalie care poate da mâncărurilor un gust aparte. Mirodenia poate fi de ajutor în bolile inflamatorii datorită continutului mare de curcumină, o substanţă care are efect similar ibuprofenului, adică de reducere a durerii. Mirodenia este folosită de foarte multă vreme în medicina tradiţională asiatică pentru beneficiile sale antiinflamatorii.

Potrivit independent.co.uk., un studiu realizat în Arizona, în 2006, a arătat că, un consum regulat de turmeric poate încetini dezvoltarea osteoporozei şi artritei reumatoide.

Ghimbirul este o altă mirodenie cunoscută în bucătăria asiatică.

Este dulce, picantă şi bogată în antioxidanţi. Substanţa care-i dă ghimbirului aroma puternică şi proprietăţile medicinale este gingerolul  despre care se ştie că poate ajuta la diminuarea atât a inflamaţiei, cât şi a durerilor musculare.

În plus, ghimbirul este util în reducerea nivelului ridicate de colesterol, îmbunătăţeşte funcţionarea creierului, ajută în tratamentul indigestiei şi se consideră că diminuează riscul de cancer. Ghimbirul poate fi folosit atât proaspăt, cât şi uscat.

 

 

×
Subiecte în articol: turmeric ghimbir planta
Parteneri
Alocațiile pentru copii cresc în România! Când vor fi majorate
x close