Antena 3 Life Viață sănătoasă Planta care ne ajută să dormim mai bine. Îndepărtează frica și stresul, calmează gândurile

Planta care ne ajută să dormim mai bine. Îndepărtează frica și stresul, calmează gândurile

de Redacția Antena 3    |    28 Ian 2022   •   11:18
Planta care ne ajută să dormim mai bine. Îndepărtează frica și stresul, calmează gândurile
Sursa foto: pexels

Din ce în ce mai multe persoane suferă de insomnii. Nopțile nedormite afectează calitatea vieții în mod direct.

Și de această dată natura vine în ajutorul nostru. Iată câteva plante care ne ajută să dormim mai bine.

Sunătoare

Infuziile de sunătoare, pulberea ori tinctura pot înlocui cu succes antidepresivele. Tictura de sunătoare este un bun adjuvant în tratarea insomniei. Sunt recomandate 30 de picături de două-trei ori pe zi, diluate în apă. Pulberea se obține măcinând planta bine uscată și mărunțită în râșnița electrică de cafea, dar nu mai mult de cât se consumă în două săptămâni, deoarece după această perioadă își pierde calitățile curative.

Tinctura de sunătoare poate fi folosită doi ani de la data când planta a fost culeasă.

Valeriană

Despre valeriana se spune că ar fi cea mai cultivata planta medicinala din lume, dovada că oamenii o caută și o folosesc. Îndepărtează frica și stresul, calmează gândurile și emoțiile și induce un somn liniștit și odihnitor.

Se utilizează, mai ales, sub formă de tinctură, diluată în puțină apă, luată de două, trei ori pe zi și seara, înainte de culcare. Pune-ți lângă perna pe care dormi un săculeț cu ace de brad. Pentru parfumarea aerului din camera nu mai folosi odorizantele din comerț.

Orientează-te spre produse naturale: coji de fructe, petale de flori, crenguțe uscate de copaci. Închide televizorul daca vrei să adormi repede.

Lavandă

Puterea acestei plante mov este perfectă pentru un somn odihntor. Aceasta reduce nivelul stresului și al anxietății pentru a te ajuta să dormi noaptea. 

Lavanda ajută și la scăderea ritmului cardiac. Ajută corpul să se relaxeze, exact de ceea ce are nevoie somnul. Multe persoane folosesc această plantă când fac baie, după ce au avut o zi stresantă la birou.

Iasomie

Mirosul plantei de iasomie crește calitatea somnului și te ajută după ce te trezești să ai un nivel ridicat de vigilență și productivitate, dar și un nivel scăzut de anxietate.

×
Subiecte în articol: insomnie somn
Parteneri
x close