Antena 3 Life Viață sănătoasă Planta care ajută în tratamentul endometriozei. Tinctura se consumă de două ori pe zi

Planta care ajută în tratamentul endometriozei. Tinctura se consumă de două ori pe zi

de Redacția Antena 3    |    25 Ian 2022   •   12:22
Planta care ajută în tratamentul endometriozei. Tinctura se consumă de două ori pe zi

Endometrioza este o afecțiune cu frecvență mare la femeile tinere și este una dintre principalele cauze de infertilitate feminină.

 

În prezent, tratamentul endometriozei poate fi medicamentos, chirurgical sau tratament alternativ. Nu există un tratament medicamentos care să vindece endometrioza.

Anumite plante medicinale pot ajuta în echilibrarea hormonală şi ţinerea sub control a simptomelor endometriozei.

Piperul călugărului este o plantă care permite organismului să producă o cantitate mai mare de progesteron care poate compensa excesul de estrogen.

Se poate lua o linguriţă de tinctură diluată în puţină apă sau sub formă de capsule de 200 – 300 de miligrame, de două ori pe zi, potrivit Cărţii sănătăţii femeii, semnată de dr. Marilyn Glenville, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie, membră a Academiei regale de medicină.

O imunitate slabă poate fi una din cauzele endometriozei. Echinacea stimulează imunitatea şi poate fi luată rimp de 10 zile, după care se face o pauză de trei zile şi tot aşa.

Doza este de o linguriţă de tinctură diluată în puţină apă, de două ori sau de trei ori pe zi sau sub formă de capsule de 300 – 400 de miligrame, zilnic.

Fitoterapia trebuie urmată între 3 şi 6 luni.

×
Subiecte în articol: endometrioza piper
Parteneri
x close