x close

Planta care întârzie îmbătrânirea. Face minuni pentru organism

08 Apr 2019   •   16:19
Planta care întârzie îmbătrânirea. Face minuni pentru organism Foto: Pixabay.com

În Japonia, frunzele amărui ale plantei Ashitaba au fost considerate pentru o lungă perioadă de timp sănătoase, iar o nouă cercetare arată că aceste credinţe tradiţionale pot fi susţinute de dovezi ştiinţifice.

O substanţă naturală din planta Ashitaba induce un proces-cheie ce ajută la îndepărtarea „gunoiului celular” ce se poate acumula şi poate duce la apariţia unei serii de boli şi afecţiuni.

„Este mereu benefic atunci când descoperim un raţionament ştiinţific pentru remediile medicinale tradiţionale”, a declarat Frank Madeo, profesor din cadrul Universităţii Graz din Austria, potrivit doctorulzilei.ro.

Madeo, ce a condus studiul, susţine că substanţa 4,4′-dimethoxychalcone sau DMC – ce apare în mod natural în planta Ashitaba – induce un proces numit autofagie. „Acesta este un proces de curăţare şi reciclare” a afirmat Madeo. Procesul de curăţare este cheia susţinerii sănătăţii atunci când corpul îmbătrâneşte, scrie Japan Today.

Atunci când celulele nu mai reuşesc să îndepărteze eficient şi prompt zonele degradate, ele se pot acumula şi pot duce la apariţia diferitelor boli, inclusiv cancer. Echipa a analizat o clasă de substanţe numite flavonoide. Aceste substanţe şi-au demonstrat până acum proprietăţile benefice, precum cele anti-inflamatorii, protejarea împotriva degenerării cerebrale şi a cancerului.

Citeşte mai multe despre:

planta imbatranire
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati