Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Planta eficientă care te ajută să scapi de gazele la stomac. Se ia o linguriță înainte de masă

Planta eficientă care te ajută să scapi de gazele la stomac. Se ia o linguriță înainte de masă

Gazele care nu sunt eliminate duc la apariţia balonării, care poate da disconfort şi durere abdominală.

Planta eficientă care te ajută să scapi de gazele la stomac. Se ia o linguriță înainte de masă
Sursa foto: pexels
de Redacția Antena 3    |    22 Feb 2022   •   11:12

Astfel, fitoterapeuţii sfătuiesc să foloseşti plantele carminative, adică acele remedii care favorizează eliminarea gazelor intestinale.  

Coriandrul 

Contra gazelor intestinale, îţi sunt de mare ajutor coriandrul, feniculul şi măghiranul, plante renumite pentru acţiunea lor calmantă a spasmelor gastrointestinale. Infuzia din coriandru o prepari dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la 250 ml de apă clocotită. Ceaiul îl bei pe parcursul unei zile.

Din fenicul, prepară o infuzie din jumătate de linguriţă de fructe la 200 ml de apă fierbinte, din care bei câte puţin, după mesele principale. Tot sub formă de infuzie, poţi consuma măghiranul, din care ai nevoie de o linguriţă de plantă la 200 ml de apă fierbinte. Poţi bea câte trei infuzii de măghiran pe zi.   

Ghimbirul

Rădăcina acestei plante stimulează enzimele necesare digestiei, reduce spasmele stomacale şi elimină gazele intestinale.

Poţi consuma planta atât în stare proaspătă (mesteci o jumătate de felie), cât şi sub formă de ceai (fierbi 10 g de ghimbir în 300 ml de apă, timp de zece minute, trei căni pe zi), capsule (două pe zi) sau de tinctură (o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă, de trei ori pe zi).

Şi alte trucuri utile

- Ia înainte de masă o linguriţă cu puţină pulbere de chimen.

- Bea dimineaţa şi seara apă cu argilă (o lingură de argilă la 300 ml de apă; se lasă de seara până dimineaţa).

×
Subiecte în articol: coriandru stomac
Parteneri
Horoscop 10 iunie 2023. Peştii întâlnesc o persoană specială, Leii strălucesc şi sunt în centrul atenţiei
x close