Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Planta care se găsește peste tot și ajută bila să funcţioneze mai bine. Se beau două căni pe zi. Când este contraindicată

Planta care se găsește peste tot și ajută bila să funcţioneze mai bine. Se beau două căni pe zi. Când este contraindicată

Studiile recente au arătat că preparatele pe bază de păpădie pot mări secreţia biliară de patru ori, potrivit Ghidului plantelor medicinale şi aromatice, coordonat de farmacologul dr. Ovidiu Bojor.

Planta care se găsește peste tot și ajută bila să funcţioneze mai bine. Se beau două căni pe zi. Când este contraindicată
Sursa foto: pexels
de Redacția Antena 3    |    31 Dec 2021   •   10:48

Păpădia are şi o acţiune de purificare a organismului din cauza alimentaţiei dezechilibrate, bogate în grăsimi, precum şi în cazurile de colesterol crescut sau glicemie.

Preparatele pe bază de păpădie au un conţinut ridicat de săruri de potasiu. Acţionează ca diuretic şi în litiaza urică.

Păpădia dă rezultate bune şi în combaterea celulitei şi a retenţiei de de lichide. Păpădia este utilă mai ales în afecţiunile hepato-biliare. Se recomandă în tulburările digestive dureroase, insuficienţă hepatică, colecistită şi inflamaţia căilor biliare.

Cum se prepară şi ce contraindicaţii are 

Din planta întreagă se prepară o infuzie din 2 linguriţe la o cană cu apă din care se beau 2 căni în fiecare zi.

Se prepară şi sub formă de decoct concentrat prin fierbere 10 minute a 2 linguriţe de plantă la o cană cu apă. Se iau 2 linguri la 4 ore interval.

Preparatele cu păpădie sunt contraindicate la cei cu microcalculi ai colecistului şi la persoanele care suferă de ulcer peptic, deoarece stimulează secreţiile gastrice.

 

×
Subiecte în articol: păpădie
Parteneri
Bani de la stat pentru panouri fotovoltaice
x close