Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Planta care păstrează sănătatea intestinală și reglează nivelul zahărului în sânge. Nu o consumați dacă aveți diabet

Planta care păstrează sănătatea intestinală și reglează nivelul zahărului în sânge. Nu o consumați dacă aveți diabet

Nu exista la ora actuala o planta cu origini pe cel mai bătrân continent mai folosita și mai cunoscuta decât Aloe Vera. Planta Aloe Vera este cunoscuta drept "elixirul tinereții".

Planta care păstrează sănătatea intestinală și reglează nivelul zahărului în sânge. Nu o consumați dacă aveți diabet
Sursa foto: pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Ian 2022   •   11:42

În Egiptul Antic planta era folosita doar de faraoni, iar medicii acelor timpuri vorbeau despre Aloe Vera că despre "planta nemuririi". 

Studiile făcute până acum, arată că sucul de aloe vera are proprietăţi antiseptice, antiinflamatoare şi analgezice, atunci când este aplicat local. Aplicat peste o arsură solară poate uşura durerea şi grăbi vindecarea epidermei. Multe persoane consumă sucul pe post de băutură, susţinând că poate reduce arsurile stomacale, nivelul zahărului în sânge, şi este recomandat pentru o gamă largă de alte afecţiuni.

Unul dintre aceste studii a descoperit că aloe vera poate reduce într-o oarecare măsură simptomele de reflux gastroesofagian, în timp ce un altul sugerează că ar putea reduce semnele la persoanele cu colită ulcerativă. Din păcate, nu pare să ajute persoanele care suferă de sindromul intestinului iritabil.  

Unele produse de aloe vera conţin o substanţă numită latex care are un potenţial laxativ mare. Dacă sucul de aloe vera conţine şi latex într-o oarecare măsură poate fi un remediu contra constipaţiei. Pe de altă parte, poate cauza crampe şi diaree.

Sucul nefiltrat de aloe vera conţine totodată un compus numit aloină care poate fi extrem de iritant pentru sistemul digestiv. Ceea ce este şi mai rău e faptul că studiile toxicologice au evidenţiat faptul că aloina este un potenţial carcinogen. Multe, dar nu toate, sucurile de aloe vera sunt filtrate pentru a îndepărta aloina.

Aloe vera poate avea interacţiuni periculoase cu alte medicamente, inclusiv cu cele pentru scăderea tensiunii, cu laxative sau cu cele împotriva diabetului. Ar trebui să nu consumaţi suc de aloe vera dacă aveţi diabet, boli de inimă, de rinichi sau intestinale, cel puţin nu înainte de a vă consulta cu medicul.

 

×
Subiecte în articol: aloe vera diabet
Parteneri
Imagini sfâşietoare de la înmormântarea lui DJ Lalla, la Turda
x close