Antena 3 Life Viață sănătoasă Planta care stimulează sistemul imunitar și eliberează plămânii de secreţii

Planta care stimulează sistemul imunitar și eliberează plămânii de secreţii

de Redacția Antena 3    |    07 Dec 2021   •   10:51
Planta care stimulează sistemul imunitar și eliberează plămânii de secreţii
Sursa foto: pexels

Ghimbirul este un aliment cu proprietăți și beneficii deosebite asupra sănătății organismului, atestate de studii de specialitate. De la susținerea imunității în lupta cu o serie de bacterii până la intensificarea metabolismului.

Ghimbirul – are proprietati antiasmatice şi eliberează plămânii de secreţii. Totodată, are efect antivomitiv, antigripal şi adjuvant în indigestii. La acestea se adaugă efectul sudorific, ajutând lla scăderea temperaturii corpului. Este folosit în afecţiuni ale aparatului digestiv, reumatism, afecţiuni pulmonare, boli febrile, nevralgii.  

Lemnul-dulce - Fluidizează secreţiile traheobronhice şi faringiene, are acţiune diuretică, antiulceroasă, combate spasmele şi inflamaţiile.

Fructele de soc – Au acţiune antivirală – inhibă replicarea virusul herpetic, antioxidant puternic prin conţinutul ridicat de antociani.  

Vitamina C naturală – Corpul uman nu sintetizează şi nu poate să facă depozite de vitamina C. De aceea trebuie asigurat un aport continuu din alimente şi suplimente alimentare naturale. Contribuie la consolidarea sistemului imunitar, accelerează vindecarea în cazul multor afecţiuni, scurtează perioada de convalescenţă după intervenţii chirurgicale sau afecţiuni mai grave. Totodată este necesară pentru sinteza colagenului adică menţine elasticitatea pielii, a vaselor de sânge şi sănătatea oaselor şi a articulaţiilor.

Frunzele de măslin – Sunt eficiente în cazul virozelor. Un studiu condus de cercetătorii de la Clinica Robert Lyons din Budapesta, au arătat efectul pozitiv al extractului de frunze de măslin în cazul mai multor infecţii, printre care: viroze, laringită, herpes, infecţii ale pielii, pneumonie şi stomatită.   

Genţiana - Stimulează intens secreţiile salivare şi gastrice; este antihelmintică  - combate viermii intestinali; coleretic-colagogă  - contribuie la contracţia vezicii biliare şi ajută la evacuarea bilei în duoden, antimalarică, antipiretică – scade febra.  

Turmericul – Considerat cel mai puternic antiinflamator natural si un antioxidant eficient, are şi proprietăţi antiseptice -previne sau combate infecţiile - şi antibacterian. Cercetări actuale sugerează posibile efecte pozitive şi în multe alte afecţiuni. 

×
Subiecte în articol: ghimbir imunitate
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close