Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Planta unică ce calmează durerile din corp, chiar și pe cele la dinți

Planta unică ce calmează durerile din corp, chiar și pe cele la dinți

Aceată plantă unică este recomandată adesea în tratamentul afecţiunilor reumatice, pentru că are în compoziţie substanţe cu efecte analgezice şi puternic antiinflamatoare.

Planta unică ce calmează durerile din corp, chiar și pe cele la dinți
de Redacția Antena 3    |    06 Dec 2021   •   09:43

Gheara diavolului conține componente bioactive: harpagizide, harpagide, acizi aromatici, acid oleanolic, fitosteroli, flavonoide. Însumate, acestea conferă proprietăți antiinflamatorii preparatelor care conțin aceasta plantă.

Drept urmare, cunoscuta pentru efectele sale antiinflamatorii și analgezice, gheara diavolului a evidențiat o reducere clara a durerii pacienților cu afecțiuni lombare și osteoartrita.

Pentru rezultate rapide, specialiștii recomanda administrarea de gheara diavolului împreună cu alte medicamente antiinflamatoare. În scop medicinal, sunt folosiți tuberculii, după ce au fost anterior lașați la uscat.

Aceștia se taie în bucatele mici, din care apoi se prepara infuzii, sau se macină până devin pulbere.

Denumirea plantei provine de la fructul său spinos, în formă de gheară, însă chiar dacă are un nume respingător, planta este frecvent folosită şi recomandată de medicii fitoterapeuţi. Datorită principiilor active, gheara-diavolului poate fi încadrată cu succes în topul celor cinci cel mai eficiente plante din farmacia verde. 

Calmează durerile în corp

Indiferent de localizarea durerilor, preparatele cu gheara-diavolului ameliorează disconfortul produs de dureri. De exemplu, în caz de carii şi abcese, extractul de plantă face mai suportabilă durerea, până la rezolvarea problemei, prin tratament propus de stomatolog. Nevralgiile şi durerile intercostale pot fi îmblânzite tot prin administrarea remediilor din această plante.

Planta se regăsește în comerț sub forma de: ceaiuri, pulberi, tincturi, capsule, tablete, geluri și creme pentru aplicare topica.

 

În majoritatea cazurilor, medicamentele cu această plantă sunt ușor de tolerat, iar efectele secundare, precum starea de greață, amețeală sau durerile de cap apar în cazuri foarte rare.

×
Subiecte în articol: planta durere
Parteneri
Trei români au murit LIVE pe Facebook, într-un accident la Strasbourg
x close