x close

Simptomele acestui tip de cancer ar trebui să te trimită direct la doctor. Nu le ignora!

10 Dec 2018   •   16:43
Simptomele acestui tip de cancer ar trebui să te trimită direct la doctor. Nu le ignora!  foto: Pixabay.com

Cancerul este principalul factor cauzator de moarte, al zilelor noastre. Ce este cancerul ovarian? Cancerul ovarian apare în momentul în care celulele din zona ovariană încep să dezvolte tumori maligne. Acest tip de cancer este cunoscut sub numele de criminalul silențios, deoarece simptomele sale pot trece cu ușurință, neobservate.

Acest tip de cancer afectează din ce în ce mai mult femeile, cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani. Medicii afirmă că descoperirea la timp a acestei boli, poate crește rata supraviețuirii. Deci, mergi la medic regulat!

Ideea este în felul următor, cancerul nu este silențios, ci parșiv. Există foarte multe teste pe care le puteți face, pentru a vă asigura că aparatul reproducător este sănătos, așa că nu mai amâna și mergi la medic!

De cele mai multe ori, femeile ajung la medic în stadiul 3 al cancerului și de aceea există foarte multe cazuri în care pacienta nu mai poate fi salvată.

4 simptome ale cancerului ovarian pe care trebuie să le cunoști. Îți pot salva viața!

1. Balonări persistente

Dacă observi că te confrunți cu balonări persistente, în mod constant, poate fi un semn al cancerului ovarian, mergi la medic!

2. Dureri în zona pelvisului și a abdomenului

Aici pot fi implicate toate acele zone, în care durerea apare pe perioada menstruației. Cu siguranță, în timpul menstruației durerea este normală, însă nu și în restul lunii. Ai mare grijă la acest simptom!

3. Dificultăți de alimentare sau senzația de prea plin

Dacă observi o decădere semnificativă, în ceea ce privește apetitul alimentar, mergi imediat la medic, deoarece acest simptom se întâlnește în cazul mai multor tipuri de cancer.

4. Nevoia constantă de a urina

Dacă ți se întâmplă să mergi la toaletă, mai mult decât în mod obișnuit și nu ai făcut nicio schimbare în ceea ce privește consumul de lichide, este posibil să te afli într-un stadiu incipient de cancer ovarian.

De cele mai multe ori, aceste simptome sunt confundate cu afecțiuni ale tractului gastrointestinal, însă dacă experimentezi oricare dintre aceste simptome, nu mai sta pe gânduri și mergi la medic, cancerul ovarian este extrem de parșiv, scrie secretele.com.

Citeşte mai multe despre:

cancer ovarian simptome doctor pericol
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati