x close

Veste incredibilă de la specialiști! Cancerul ar putea fi vindecabil în următorii zece ani

16 Mai 2019   •   15:10
Veste incredibilă de la specialiști! Cancerul ar putea fi vindecabil în următorii zece ani Foto: Pixabay.com

În următorii zece ani cancerul ar putea fi vindecabil, cred specialiștii din Marea Britanie. Oamenii de știință susțin că maladia ar putea fi ținută în frâu ca o boală pe termen lung, precum diabetul.

Și asta datorită unor noi medicamente care ar putea pune tumoarea sub supraveghere și să o oprească din a mai fi fatală.

Prof Paul Workman de la London’s Institute of Cancer Research spune că o muncă la nivel mondial ar putea face cancerul „o boală ușor de mânuit”.

Pacienții ar putea lua o combinație de medicamente care ar putea să oprească boala să-i mai ucidă, spun oamenii de știință.

Cancerul este letal pentru că se adaptează și nu mai răspunde la medicamente, iar tumorile cresc, se răspândesc și devin incurabile.

Oamenii de știință au identificat ce cauzează aceste schimbări și sunt încrezători că medicamentația poate să le oprească. Rezultatul ar putea fi o „vindecare efectivă”, spune profesorul Workman.

Pacienții ar putea încă să urmeze o combinație de radioterapie, chimioterapie și operație. Dar apoi vor lua pastile ca să oprească celulele canceroase rămase să se mai împrăștie. Scopul este să ținem boala sub control pentru mult timp, scrie The Sun.

Citeşte mai multe despre:

cancer
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati