Antena 3 CNN Actualitate Alertă de la ANM! Cod galben de caniculă în sudul și estul țării

Alertă de la ANM! Cod galben de caniculă în sudul și estul țării

Prognoza meteo ANM. Meteorologii au emis, marți, o avertizare Cod galben de caniculă și disconfort termic pentru estul și sudul țării.

Alertă de la ANM! Cod galben de caniculă în sudul și estul țării
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    01 Sep 2020   •   14:00

Potrivit meteorologilor, marți, în regiunile sudice și estice disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33-36 de grade și izolat 37-38 de grade în Lunca Dunării.

Pe parcursul zilelor de miercuri și joi, în regiunile sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat și local va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi de 32-35 de grade.

Județele vizate sunt Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița, Teleorman, Argeș, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj și Mehedinți.

Instabilitate atmosferică accentuată

A doua avertizare emisă de meteorologi este în vigoare de marți până miercuri, la ora 3.00.

La început în Banat, Crișana, apoi în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Bihor, Cluj, Arad, Timiș, Sălaj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Mureș, Harghita, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Vâlcea, Gorj, Mehedinți și Caraș-Severin.

×
Subiecte în articol: canicula vremea prognoza
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close