Antena 3 CNN Actualitate ALERTĂ METEO de la meteorologi. Vremea se schimbă radical în România

ALERTĂ METEO de la meteorologi. Vremea se schimbă radical în România

Meteorologii au emis, sâmbătă dimineață, o alertă Cod galben de instabilitate atmosferică pentru vestul, sud-vestul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte. În același timp, ANM a emis și un Cod portocaliu care anunţă cantităţi însemnate de apă. Acesta este valabil pentru Oltenia, unele zone din Transilvania, Maramureş şi munte.

ALERTĂ METEO de la meteorologi. Vremea se schimbă radical în România
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    18 Iul 2020   •   09:27

Codul galben - valabil până duminică, la ora 22.00

„În intervalul menţionat, în vestul, sud-vestul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi, izolat, grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15...25 l/mp şi izolat 30...40 l/mp”, anunță meteorologii.

Codul portocaliu - valabil până duminică, la ora 22.00

„În Oltenia, local în Transilvania, Maramureş şi la munte vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 40 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei şi vestul Carpaţilor Meridionali, 70...90 l/mp”, anunță sursa citată.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

×
Subiecte în articol: vremea meteo
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close