Antena 3 CNN Actualitate Social Alertă meteo de ultimă oră! Intră în vigoare un Cod Portocaliu de vânt puternic și un Cod Galben de averse. Zece județe sunt vizate

Alertă meteo de ultimă oră! Intră în vigoare un Cod Portocaliu de vânt puternic și un Cod Galben de averse. Zece județe sunt vizate

Alertă meteo de ultimă oră! Intră în vigoare un Cod Portocaliu de vânt puternic și un Cod Galben de averse. Zece județe sunt vizate
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
09 Sep 2019   •   09:57

VREMEA. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de vânt în patru județe și un cod galben  în șase județe. 

VREMEA. Pentru Codul Portocaliu, interval de valabilitate: 09 septembrie, ora 15:00- 09 septembrie, ora 21:00. Fenomene vizate: intensificãri puternice ale vântului. În intervalul menţionat în judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi perioade cu intensificãri puternice ale vântului - rafale de peste 80...90 km/h şi vijelii.

Notã: Trecãtor şi pe arii restrânse, intensificãri ale vântului se vor semnala în prima parte a zilei şi în judeţul Caraş-Severin.

VREMEA. Pentru Codul Galben, fenomene vizate: manifestãri de instabilitate atmosfericã temporar accentuatã.
Interval de valabilitate: 09 septembrie, ora 11:00 - 10 septembrie, ora 03:00. În intervalul menţionat, instabilitatea atmosfericã se va accentua în Banat, Crişana, Maramureş şi în vestul şi nord-vestul Transilvaniei. Vor fi intensificãri ale vântului, vijelii, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi izolat grindinã.
Rafalele vântului vor depãşi 60...75 km/h, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantitãţi de apã de peste 20...25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

VREMEA. Notã: Astfel de fenomene se vor semnala dupã-amiaza şi noaptea şi în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse şi în intervale mai scurte de timp.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close