Antena 3 CNN Actualitate Avertizare de la ANM: Vremea se schimbă în această noapte! Cod portocaliu de viscol în mai multe judeţe

Avertizare de la ANM: Vremea se schimbă în această noapte! Cod portocaliu de viscol în mai multe judeţe

Avertizare de la ANM: Vremea se schimbă în această noapte! Cod portocaliu de viscol în mai multe judeţe
de S.T.    |    16 Dec 2018   •   23:06

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting Cod portocaliu de viscol pentru zona de munte a judeţelor Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, valabilă până luni, la ora 2:00.

Potrivit meteorologilor, în cele trei judeţe, la altitudini de peste 1.800 de metri, se va semnala viscol, ninsoarea fiind însoţită de vânt cu viteze la rafală de peste 80-90 km/h, care determină vizibilitate de sub 50 de metri.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

VREMEA. Prognoza meteo pentru luni, 17 decembrie

Vremea va fi închisã şi rece în cea mai mare parte a ţãrii, cu precipitaţii -slabe şi moderate cantitativ- în majoritatea zonelor. Acestea vor fi predominant sub formã de ploaie în Dobrogea şi în jumãtatea de est a Munteniei, mixte în jumãtatea de vest a Munteniei, în sudul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare în celelalte regiuni. 

Pe arii restrânse se va depune polei sau se va forma gheţuş. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde trecãtor va viscoli ninsoarea, şi în Dobrogea.

Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 5 grade, mai ridicate pe litoral, pânã spre 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade. Pe suprafeţe mici va fi ceaţã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru marți, 18 decembrie

Vremea se va menţine închisã şi rece. Local se vor semnala precipitaţii sub formã de ninsoare la munte şi mai ales lapoviţã şi ninsoare în restul teritoriului. Izolat vor fi condiţii de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sud-estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 4 grade, iar cele minime între -10 şi -1 grad. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru miercuri, 19 decembrie

Vremea va fi în general închisã, iar din punct de vedere termic, rece mai ales în estul şi sudul ţãrii. Izolat vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ninsoare în regiunile centrale, sudice şi estice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în zona costierã a Dobrogei, iar în a doua parte a intervalului şi în sudul Banatului.

Temperaturile maxime se vor încadra între -8 şi 3 grade, iar cele minime în general între -13 şi -3 grade, cu cele mai scãzute valori în Moldova şi estul Transilvaniei unde va fi ger. Pe arii restrânse va fi ceaţã asociatã cu chiciurã.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close