Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM de ultimă oră | Valul de caniculă aduce şi instabilitate atmosferică

Avertizare meteo ANM de ultimă oră | Valul de caniculă aduce şi instabilitate atmosferică

O avertizare meteo ANM emisă în această dimineaţă arată că vremea se va schimba complet în următoarele zile.

Avertizare meteo ANM de ultimă oră | Valul de caniculă aduce şi instabilitate atmosferică
Sursa foto: Pixabay
de Alin Tarnovschi    |    06 Aug 2022   •   10:51

Valul de caniculă aduce temperaturi de foc şi furtuni în mai multe zone din ţară. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, o nouă avertizare meteo de tip cod galben, valabilă pentru mare parte din ţară.

"Sâmbãtã şi duminicã (6 şi 7 august), valul de cãldurã va persista în cea mai mare parte a ţãrii, disconfortul termic va fi ridicat, iar local indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi.

Luni şi marţi (8 şi 9 august), valul de cãldurã se va restrânge spre regiunile sudice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18...21 de grade.

Sâmbãtã şi duminicã vor fi perioade scurte şi pe arii restrânse cu manifestãri de instabilitate atmosfericã. La începutul sãptãmânii viitoare, instabilitatea atmosfericã se va accentua şi se va manifesta pe arii mai extinse în jumãtatea de nord-vest a teritoriului", se arată în avertizarea meteo ANM.

Avertizare meteo ANM. Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Potrivit ANM, pe parcursul săptămânii viitoare vremea se menține caldă în Oltenia Muntenia, Dobrogea continentală. Sunt prognozate temperaturi maxime de 30...35 grade.

În scădere vor fi valorile termice în nordul Moldovei, Maramureș și în nordul Transilvaniei, unde și ploile vor fi pe arii mai extinse. De la mijlocul lunii un nou val cu vreme calduroasă și precipitaţii slabe cantitativ se va manifesta în majoritatea zonelor din țară. 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nord-vestică a țării, dar mai ales în vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Apuseni. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, local deficitare în sud-est.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close