Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo cod roșu de ploi și vijelii. Lista localităților afectate

Avertizare meteo cod roșu de ploi și vijelii. Lista localităților afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod roșu de vreme rea pentru mai multe localități ale țării.

de Laura Dinu    |    09 Iun 2023   •   13:23

Avertizarea meteo este valabilă până la ora 14:00. 

Potrivit meteorologilor, în județul Cluj, în localitățile Bobâlna, Panticeu, Cornești, Recea-Cristur, dar și în județul Sălaj, în localitățile Hida, Gârbou, Cristolț, Dragu, Zalha se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 40…50 l/mp, frecvente descărcări electrice și grindină.  

În zona avertizată s-au acumulat cantități de peste 40 l/mp. 

Cod portocaliu de ploi în mai multe județe ale țării

Meteorologii au emis, în această dimineață, și o avertizare cod portocaliu de averse torențiale, care vizează mai multe zone ale țării.

Potrivit meteorologilor, astăzi, între orele 14:00 și 23:00, în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava, vor fi averse torențiale.  

Citește și: Nou val de ploi abundente, vijelii și grindină! Fenomene meteo extreme în perioada următoare | Prognoza meteo 12 iunie - 10 iulie 2023

Local cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore). 

Cod galben de vreme rea

De asemenea, meteorologii au emis și o avertizare cod galben de vremea rea, care va rămâne în vigoare de astăzi, de la ora 10:00, până mâine, la ora 10:00. 

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și nord-vestul Moldovei.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. 

×
Subiecte în articol: cod rosu
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close