Antena 3 CNN Actualitate Social Avertizare meteo! Precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, urmate de ninsori însoţite de viscol

Avertizare meteo! Precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, urmate de ninsori însoţite de viscol

Avertizare meteo! Precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, urmate de ninsori însoţite de viscol
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Ian 2018   •   08:40

Meteorologii anunţă că vremea rea continuă în întreaga ţară. De sâmbătă după-amiază, aria precipitaţiilor se va extinde, iniţial fiind înregistrate ploi şi lapoviţă, ulterior ninsori însoţite de viscol.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă informare meteorologică de vreme rea pentru acest sfârşit de săptămână.

Din a doua parte a zilei de sâmbãtã, 20 ianuarie aria precipitaţiilor se va extinde în sud şi sud-est; în Muntenia şi în Dobrogea acestea vor fi în general moderate cantitativ, ploaie şi lapoviţã la început, iar în cursul serii şi al nopţii predominant ninsoare, astfel cã se va depune strat nou de zãpadã în medie de 4...8 cm, local în jurul a 10 cm.

 În zona montanã, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, temporar va ninge. 

Vântul se va intensifica în cursul nopţii de sâmbãtã spre duminicã (20/21 ianuarie) la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberând zãpada, iar în sud şi sud-est va deveni moderat, cu intensificãri de pânã la 40-45 km/h local în Dobrogea.

×
Subiecte în articol: meteo vremea ploaie lapovita ninsoare viscol
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close