Antena 3 CNN Actualitate Caniculă şi disconfort termic în Capitală și nouă județe. 36 de grade la umbră!

Caniculă şi disconfort termic în Capitală și nouă județe. 36 de grade la umbră!

E cod galben de caniculă în mai multe judeţe din sud-estul ţării și București. Temperaturile vor ajunge la 36 de grade, la umbră, avertizează meteorologii.

Caniculă şi disconfort termic în Capitală și nouă județe. 36 de grade la umbră!
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    02 Sep 2020   •   13:45

În paralel, până vineri seară, întregul teritoriu al ţării este vizat de o informare de instabilitate atmosferică. Aşadar ne aşteptăm la vijelii, ploi torenţiale şi grindină.

Cod galben de caniculă şi disconfort termic pentru Capitală și nouă județe

În după-amiaza zilei de miercuri, în regiunile sud-estice disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33-36 de grade.

Avertizarea vizează județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Călărași, Giurgiu și Bucureștiul.

Joi, în regiunile sud-estice, după-amiaza, disconfortul termic va fi ridicat, iar pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală va mai atinge pragul critic de 80 de unități.

Instabilitate atmosferică. Joi vine furtuna!

Potrivit ANM, o informare meteo este valabilă de joi ora 12:00 până vineri ora 21:00, în sud-vest, centru, nord-est și la munte. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

 

×
Subiecte în articol: meteo vremea prognoza
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close