Antena 3 CNN Actualitate COD GALBEN DE NINSORI ŞI VISCOL în Moldova, Dobrogea și Muntenia. Zeci de camioane au rămas blocate pe drumurile din țară

COD GALBEN DE NINSORI ŞI VISCOL în Moldova, Dobrogea și Muntenia. Zeci de camioane au rămas blocate pe drumurile din țară

COD GALBEN DE NINSORI ŞI VISCOL în Moldova, Dobrogea și Muntenia. Zeci de camioane au rămas blocate pe drumurile din țară
13 Dec 2016   •   08:09

Ninge de mai multe ore în majoritatea zonelor din ţară. Meteorologii au emis şi o avertizare COD GALBEN DE NINSORI ŞI VISCOL în aproape jumătate din judeţele ţării.

Şi drumarii sunt în alertă, mai ales că au fost deja probleme pe drumurile naţionale. În Harghita mai multe camioane au rămas blocate pe drumurile din judeţ din cauza stratului gros de zăpadă de pe şosea.

La fel de greu s-a circulat şi pe DN17 în Pasul Tihuţa.  O ninsoare viscolită a dat mari bătăi de cap celor care au trecut pe aici, iar drumul a fost blocat de către poliţiştii de la rutieră până când drumarii l-au curăţat.

Prognoza METEO

Meteorologii au emis marţi dimineaţa noi atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic şi ninsoare pentru 11 judeţe din zona Moldovei şi a Munteniei, valabile până la ora 11:00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), între orele 5:00 şi 11:00, în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi se vor semnala intensificări ale vântului, ce vor depăşi la rafală viteze de 55 - 60 km/h şi izolat 70 km/h, iar la începutul intervalului vor fi ninsori slabe.

Sub Cod galben de vânt puternic şi ninsoare se vor afla, în acelaşi interval de timp, judeţele Vrancea, Iaşi, Bacău, Vaslui, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Atenţionările de fenomene meteo imediate (nowcasting) sunt valabile pentru un interval de cel mult şase ore, precizează ANM.

×
Subiecte în articol: viscol prognoza meteo
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close