Antena 3 CNN Actualitate Cod galben de ploi și vânt în aproape toată țara

Cod galben de ploi și vânt în aproape toată țara

Administrația de Meteorologie a emis o avertizare cod galben, valabilă în intervalul 05 octombrie, ora 15:00 - 06 octombrie, ora 18:00, pentru instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă și intensificări ale vântului.

Cod galben de ploi și vânt în aproape toată țara
de Andreea Cigolea    |    05 Oct 2020   •   10:35

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în Banat, Crișana, Maramureș, apoi și în vestul și nordul Olteniei, Transilvania, nord-vestul și nordul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Moldovei.

Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste (rafale de peste 85...95 km/h), iar local și temporar și în vest și în nord-est (rafale în general de 50...60 km/h).

Temperaturi de vară în plină toamnă! 

Astfel, astăzi, maxima termică va ajunge până la 33 de grade Celsius. La fel de caldă va fi vremea și în zilele care urmează. Începând de joi însă, temperaturile încep să scadă. Potrivit meteorologilor, după zile cu temperaturi atăt de mari, ploile vin însoțite si de fenomene extreme. Astfel, în zilele următoare, vom avea parte de averse torențiale, însoțite de fulgere, tunete dar și de intensificări ale vântului. 

×
Subiecte în articol: ANM meteo ploi
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close