Antena 3 CNN Actualitate Cod galben de ploi, vijelii şi grindină! De când ne vom afla sub influenţa unei mase de aer tropical

Cod galben de ploi, vijelii şi grindină! De când ne vom afla sub influenţa unei mase de aer tropical

Un nou cod galben de ploi, vijelii şi grindină a intrat în vigoare la ora 12. De mâine însă revine căldura iar pe alocuri, temperaturile se vor apropia în weekend de pragul de caniculă. Meterologul Alina Şerban a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre vremea instabilă care predomină în majoritatea zonelor, dar şi despre temperaturile ridicate care se vor înregistra

Cod galben de ploi, vijelii şi grindină! De când ne vom afla sub influenţa unei mase de aer tropical
Sursa foto: Pixabay
de Iulia Orgo    |    24 Iul 2020   •   14:30

''Deocamdată, vreme instabilă din ce mai accentuată instabilitatea atmosferică în această după-amiază în zonele de deal şi de munte în mod deosebit, însă mâine, în multe zone din ţară, respectiv în vestul, sud-vestul, nordul, centrul ţării şi în zonele de deal şi munte. Vorbim pe parcursul zilei de astăzi, de instabilitate de masă, fenomene convertive de după amiază care vor determina averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

Meterologul Alina Şerban anunţă că din această noapte un sistem frontal rece va determina fenomene extreme în mai multe zone din ţară.

În această noapte, spre dimineaţa mai exact, un sistem frontal rece va determina astfel de fenomene, cumva mai organizate. Acestea se vor produce spre dimineaţa în regiunile vestice, dar pe parcursul zilei de mâine şi mâine noapte, vor ocupa multe zone din sud-vestul, vestul, centrul, nordul ţării, zonele de deal şi munte, Banat, Crişana, Oltenia, Transilvania, Maramureş. În aceste zone, mare atenţie! Pe parcursul zilei de mâine vor fi perioade cu astfel de dezvoltări noroase convertive care vor determina averse torenţiale, în consecinţă, cantităţi mari de apă ce pot depăşi chiar 50-60 l/mp.

Ne putem aştepta la inundaţii, peste că astfel de cantităţi se pot produce la intervale scurte de timp, ceea ce înseamnă foarte mult.

Căderi de grindină, vijelii frecvente, descărcări electrice în zonele respective. Avem ţara împărţită în două: sub aspect meteorologic, pentru că în aceste zone vremea se va răci, va fi instabilă, iar în partea de sud şi de sud-est a ţării a teritoriului, în acest weekend vorbim de vreme călduroasă, temperaturi de peste 30 de grade, 33-34, diconfort termic accentuat.

De altfel, ''săptămâna viitoare se pare că ne vom afla sub influenţa unei mase de aer tropical care va determina vreme din ce în mai caldă''

Mai mult decât atât, săptămâna viitoare se pare că ne vom afla sub influenţa unei mase de aer tropical care va determina vreme din ce în mai caldă, putem vorbi de vreme caniculară, temperaturi de peste 35 de grade'', a spus Alina Şerban, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Alina Şerban vremea
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close