Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM de ploi torenţiale, descărcări electrice, grindină şi vijelii în 17 județe

Avertizare meteo ANM de ploi torenţiale, descărcări electrice, grindină şi vijelii în 17 județe

Meteorologii au emis un nou Cod galben de instabilitate atmosferică - ploi torențiale, cu descărcări electrice, grindină şi vijelii, joi până la ora 23.00, în 17 judeţe.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iun 2023   •   10:46

Atenţionarea Cod galben este valabilă joi, între orele 12 şi 23, în judeţele Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Covasna.

Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, în vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, Meridionali și de Curbură.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării. În zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor.

"ANM a emis o atenționare meteorologică de Cod galben. Va intra în vigoare la ora 12.00, valabil până spre seară la ora 23.00.

În tot acest interval, vom avea perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrive frecvente, grindină, intensificări ale vântului şi izolat chiar şi vijelii, fenomene mai intense în Banat, în Vestul Transilvaniei, în Nordul Olteniei şi  în Nord-Vestul Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Occidentali, Meridionali şi de Curbură", a precizat Alina Şerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: cod galben ploi torentiale vijelii
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close