Antena 3 CNN Actualitate Cum va fi vremea în ultima săptămână de vară. Meteorolog ANM, despre prognoza pentru săptămâna 24 - 30 august

Cum va fi vremea în ultima săptămână de vară. Meteorolog ANM, despre prognoza pentru săptămâna 24 - 30 august

În ultima săptămână de vară, vremea rămâne foarte caldă, dar începe să se simtă uşor-uşor şi toamna. În unele zone ale ţării, vor fi ploi puternice cu descărcări electrice, şi chiar grindină.

Cum va fi vremea în ultima săptămână de vară. Meteorolog ANM, despre prognoza pentru săptămâna 24 - 30 august
Sursa foto: Pixabay
de Milena Niță    |    23 Aug 2020   •   14:28

"Va fi şi azi de o vreme călduroasă, chiar caniculară în Câmpia Română, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile maxime vor depăşi 35 de grade, chiar 36-37 în sudul Munteniei, mai precis în Lunca Dunării.

Caniculă cu 37 de grade, în sudul Munteniei

Şi în Bucureşti, sunt prognozate 35-36 de grade, iar cer senin va fi şi pe litoral", a spus Dinu Mărăşoiu, meteorolog de serviciu ANM, duminică, la Antena 3.

Pentru zonele de munte, treptat şi în partea de nord-vest a ţării, apar înnorări, ploi, la nivel local, pot fi şi descărcări electrice, averse cu caracter local şi torenţial, deci o uşoară vreme instabilă, a mai spus meteorologul.

ANM: Vremea devine instabilă

"Pentru zilele următoare, tendinţa este de extindere a instabilităţii atmosferice, de scădere treptată a temperaturilor, mai puţin în partea de sud-est a ţării, unde mai vorbim de o vreme călduroasă, local caniculară.

În rest, temperaturile mai scad, ploile se extind mai mult şi chiar mai importante cantitativ, la nivel local", a continuat meteorologul Dinu Mărăşoiu.
 

×
Subiecte în articol: vreme meteo prognoza meteo dinu marasoiu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close