Antena 3 CNN Meteo Diferenţe de temperatură de 30 de grade Celsius, în numai câteva zile. Florinela Georgescu, director ANM: "O vreme cu adevărat de iarnă"

Diferenţe de temperatură de 30 de grade Celsius, în numai câteva zile. Florinela Georgescu, director ANM: "O vreme cu adevărat de iarnă"

Este avertizare meteo de vreme severă, cu ger până sâmbătă şi minime de minus 25 de grade în 13 judeţe din ţară, iar din weekend vremea se încălzeşte, vom avea 10-12 grade, astfel că vor fi diferenţe de până la 30 de grade în câteva zile.

de Georgiana Adam    |    08 Feb 2023   •   15:00

Miercuri, două drumuri naționale din județul Buzău au fost închise de autorități. Decizia a fost luată deoarece vântul puternic viscolește zăpada și reduce considerabil vizibilitatea șoferilor. Se închid și alte drumuri. 

Temperaturile au fost și de -23 de grade şi avem o perioadă rece în următoarele zile, dar se încălzește de săptămâna viitoare, spun meteorologii.

"Ne așteptăm ca următoarele zile să aducă temperaturi foarte scăzute. Până sâmbătă îndeosebi în Transilvania, Maramureș și Moldova, vremea va fi deosebit de rece, aici urmând a se înregistra cele mai scăzute temperaturi în cursul nopților, care se vor încadra între -25 și -18 grade.

În restul țării va fi de asemenea foarte rece, dar temperaturile vor fi ceva mai ridicate, în sensul că așteptăm minime între -18 și -8 grade, deci o vreme cu adevărat de iarnă, specifică lunii februarie, cu ger în cea mai mare parte a țării.

Citeşte şi: Avertizare imediată ANM de ger năprasnic. Judeţele în care temperaturile ajung la minus 25 de grade

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vremea va se va îmbunătăți începând cu zilele de weekend. Săptămâna viitoare, prognoza noastră arată o încălzire destul de pronunțată. Vom vedea dacă va fi chiar așa. 

Deocamdată suntem foarte atenți la aceste valori ale temperaturii, pentru că în zonele în care este strat proaspăt de zăpadă și nopțile vor fi senine, sunt toate condițiile ca mercurul termometrelor să coboare foarte mult. 

Foarte rece va fi și la București, mâine dimineață o temperatură mai ales în partea de nord a orașului, care se poate apropia de -10 grade, poate prin centru să fie -6 sau -8 grade.

Sunt prognozate 2 grade mâine la amiază, după care încă două nopți cu temperaturi asemănătoare cu cele de la noapte. 

Pe parcursul zilelor ar fi condiții să mai câștigăm 2-3 grade, probabil vom avea 4 grade vineri maxima și pe urmă, în weekend, așteptăm o oarecare încălzire", a spus Florinela Georgescu, director în ANM, miercuri, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo florinela georgescu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close