Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo 6-7 martie 2021. Zonele din ţară unde vor predomina ninsorile

Prognoza meteo 6-7 martie 2021. Zonele din ţară unde vor predomina ninsorile

Episod de iarnă la început de primăvară! Vremea se va răci treptat, iar ninsorile vor pune stăpânire pe anumite zone din ţară. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică valabilă de vineri, 5 martie, ora 14:00, până sâmbătă, 6 martie, ora 16:00. Fenomenele vizate sunt: răcire accentuată, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte.

Prognoza meteo 6-7 martie 2021. Zonele din ţară unde vor predomina ninsorile
de Iulia Gorgorin    |    05 Mar 2021   •   22:14

În intervalul menţionat, vremea se va răci accentuat, la început în nordul şi nord-vestul ţãrii, iar sâmbătă şi în celelalte regiuni.

Sâmbătă sunt anunţate precipitaţii, mai ales în sud.

În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviţã şi ninsoare, astfel încât în Maramureş, Moldova şi Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea vor fi precipitaţii mixte.

Prognoza pentru sâmbătă, 6 martie

Rãcirea vremii va continua şi se va resimţi accentuat, pe parcursul zilei îndeosebi în regiunile extracarpatice, iar noaptea în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a intervalului, în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde local va ninge moderat cantitativ şi se va mai depune strat de zãpadã, precum şi în regiunile centrale, unde pe suprafeţe mici vor predomina ninsorile şi în cele sudice şi sud-estice, unde pe arii în general restrânse  vor fi ploi cu tendinţã de transformare în lapoviţã şi ninsoare. În zona montanã, pe parcursul zilei vor fi intensificãri ale vântului cu viteze la rafalã de peste 70...90 km/h, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali, va sufla tare cu peste 100 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada, condiţii în care vizibilitatea va scãdea semnificativ. În restul teritoriului vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri temporare în prima parte a intervalului, cu precãdere din sud, est şi centru, unde la rafalã se vor înregistra viteze  în general de 45...55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 şi 9 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 şi 0 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei.
Presiunea atmosferică va creşte în prima parte a intervalului.

Aşadar, sâmbătă, 6 martie 2021, temperaturile scad brusc şi vom avea parte de un episod de iarnă. 

Astfel, în Muntenia, vom avea minime cuprinse între -6 și 0 grade Celsius, iar maximele vor fi cuprinse între 1 și 6 grade Celsius. 

Prognoza pentru duminică, 7 martie

Vremea va fi predominant frumoasã, dar rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile sudice şi sud-estice, unde pe parcursul zilei vor fi înnorãri temporare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona Carpaţilor Orientali, în special la altitudini mari, iar trecãtor şi pe arii restrânse şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12...-11 grade în depresiunile intramontane şi în jur de 1 grad pe litoral.
Presiunea atmosferică va scãdea semnificativ.

La munte vor fi mai ales ninsori şi se va depune strat nou de zãpadã

De asemena, vântul va avea intensificãri cu viteze în general de 60...90 km/h, viscolind temporar zãpada.

Intensificãri ale vântului se vor înregistra şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h şi, trecãtor, 70 km/h.

Cod galben de ninsori și viscol

Meteorologii au emis și o atenționare meteorologică cod galben de ninsori și viscol, valabilă de vineri, 5 martie, ora 16:00, până sâmbătă, 6 martie, ora 16:00.

În intervalul menționat, la munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 70...90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

×
Subiecte în articol: ninsori iarnă zapada
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close