Antena 3 CNN Actualitate Furtuni extrem de violente mătură România. Vijelie de cod roșu. Primele imagini

Furtuni extrem de violente mătură România. Vijelie de cod roșu. Primele imagini

Cod roșu de vijelie în România. Prognoza meteo pentru zilele următoare arată că vremea se schimbă.

Furtuni extrem de violente mătură România. Vijelie de cod roșu. Primele imagini
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    11 Iun 2020   •   16:15

Furtuni extrem de violente mătură România.

În Sălaj, municipiul Zalău, şi o localitate învecinată au fost timp de mai bine de jumătate de oră sub avertizare cod roşu de vijelie.

Iar previziunile meteorologilor s-au adeverit: a fost grindină, vânt puternic şi a plouat consistent.

Imaginile de mai jos sunt surprinse în urmă cu puţin timp de corespondenţii noştri, dar şi de telespectatori, care ni le-au trimis la adresa de mail ş[email protected].

Furtuni extrem de violente mătură România. Vijelie de cod roșu. Primele imagini

Vă invităm să ne trimiteţi imagini dacă sunteţi martorii fenomenelor meteo extreme!

Prognoza meteo pentru zilele următoare

Vremea va fi instabilã vineri. Mai ales dupã-amiaza şi la începutul nopţii, în cea mai mare parte a ţãrii, vor fi înnorãri temporar accentuate şi perioade cu averse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, pe arii restrânse grindinã şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi local 20...30 l/mp şi izolat  40...60 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 de grade, iar cele minime între 12 şi 19 grade.

Vremea. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 13 iunie 2020

Vremea va fi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate, iar la munte, în regiunile estice, sud-estice, nordice, în centru şi local în restul teritoriului, mai ales dupã-amiaza şi la începutul nopţii, vor fi perioade cu averse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, grindinã şi posibile vijelii.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantitãţile de apã înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse vor fi însemnate.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 29 de grade, iar cele minime între 13 şi 20 de grade.

Vremea. Prognoza meteo pentru duminică, 14 iunie 2020

Vremea va fi instabilã în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi perioade cu înnorãri, averse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindinã.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar local cantitãţile de apã înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi mai însemnate.

Temperaturile maxime, apropiate de cele normale pentru aceastã datã, se vor încadra între 22 şi 30 de grade, iar cele minime între 13 şi 19 grade.

Vremea. Prognoza meteo pentru luni, 15 iunie 2020

Instabilitatea atmosfericã se va menţine accentuatã în cea mai mare parte a ţãrii şi vor fi perioade, mai ales dupã-amiaza şi seara, cu înnorãri, averse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindinã.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitãţile de apã vor fi însemnate.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 30 de grade, iar cele minime între 11 şi 19 grade.

×
Subiecte în articol: furtuni vijelie vremea
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close