Antena 3 CNN Actualitate METEO. Ce temperaturi ne așteaptă în luna august. Cum arată prognoza ANM pentru primul weekend

METEO. Ce temperaturi ne așteaptă în luna august. Cum arată prognoza ANM pentru primul weekend

METEO. Vremea va fi caniculară în zilele următoare. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

METEO. Ce temperaturi ne așteaptă în luna august. Cum arată prognoza ANM pentru primul weekend
Sursa foto: Pixabay.com
31 Iul 2020   •   15:10

Valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior şi se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei în cea mai mare parte a ţãrii. În regiunile sudice vremea va fi local cãlduroasã, cu disconfort termic ridicat la amiazã, când şi indicele temperaturã-umezealã (ITU) va mai atinge izolat pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara la munte, îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi izolat în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare în sud, unde se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descãrcãri electrice.

Cantitãţile de apã vor depãşi pe suprafeţe mici 15-25 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri ziua în vest, nord, centru şi la munte, iar noaptea în sud-est, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 34 de grade, iar cele minime, în general, între 10 şi 20 de grade.

METEO. Prognoza METEO ANM pentru duminică, 2 august 2020

Vremea va fi în general frumoasã, cu valori termice ce se vor situa, în marea lor majoritate, în jurul celor caracteristice datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza, când izolat, vor fi averse şi posibil descãrcãri electrice la munte, cu precãdere în Carpaţii Meridionali, precum şi în regiunile sud-estice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 32 de grade, iar cele minime între 10 şi 21 de grade, uşor mai scãzute în depresiuni.

METEO. Prognoza METEO ANM pentru luni, 3 august 2020

Vremea se va încãlzi, astfel încât va deveni cãlduroasã la amiazã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi mai mult senin şi doar spre sfârşitul intervalului, în regiunile vestice vor fi unele înnorãri şi izolat ploi de scurtã duratã, însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri temporare la munte, în special în masivele sudice, pe arii restrânse şi în regiunile sud-estice, dar şi asociate ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 şi 33 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 şi 21 de grade, uşor mai scãzute în depresiuni.

METEO. Prognoza METEO ANM pentru marți, 4 august 2020

Vremea va fi cãlduroasã, însã în jumãtatea de vest a ţãrii, cel mai probabil începând din orele serii instabilitatea atmosfericã se va accentua treptat. Aceasta se va manifesta prin înnorãri şi perioade în care local se vor semnala averse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi grindinã. Ploile vor avea mai ales caracter torenţial, iar cantitãţile de apã înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp, pe arii în general restrânse vor fi însemnate.

În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale şi temporare în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 34 de grade, iar cele minime între 11 şi 22 de grade, mai scãzute în depresiuni.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza vremea
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close