Antena 3 CNN Actualitate METEO. Prognoza meteo actualizată pentru următoarele zile. Cresc destul de mult temperaturile

METEO. Prognoza meteo actualizată pentru următoarele zile. Cresc destul de mult temperaturile

METEO. Prognoza meteo actualizată pentru următoarele zile. Cresc destul de mult temperaturile
Sursa foto: foto: Pixabay.com
26 Feb 2019   •   19:36

În următoarele zile temperaturile cresc încet, dar sigur. Vineri, maximele ar putea să ajungă până la 17 grade Celsiu.

Miercuri (La noapte)

În estul, centrul şi nordul ţãrii cerul va fi mai mult noros, iar în rest variabil. Local se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formã de ninsoare în Transilvania şi Maramureş, mixte în Moldova şi mai ales ploi şi lapoviţã în Dobrogea şi Muntenia. Izolat vor fi condiţii de polei. La munte va ninge în general slab, iar mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, vântul va prezenta intensificãri, cu viteze de peste 80...90 km/h în zona de creastã, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada şi diminuând vizibilitatea. În celelalte regiuni vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu unele intensificãri în est şi local în sud-vest şi centru. Temperaturile minime se vor încadra între -5 şi 3 grade.

Miercuri

În cea mai mare parte a ţãrii valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în est, sud-est şi centru, unde mai ales ziua, pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe. Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte, mixte în Moldova, Dobrogea şi Transilvania şi mai ales ploi şi lapoviţã în Muntenia. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali unde va mai depãşi la rafalã 70...80 km/h, spulberând zãpada, iar la cote mai reduse, local în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 10 grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime între -7 şi 0 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei pânã spre -10 grade.
Presiunea atmosferică va scãdea la sfârşitul intervalului.

Joi

Vremea se va încãlzi, astfel în cea mai mare parte a ţãrii se vor înregistra valori termice peste mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a intervalului în nord, centru şi nord-est, dar numai izolat vor fi precipitaţii slabe, predominant ploi în zonele joase de relief şi mixte la munte. Vântul va prezenta intensificãri în zona montanã, cu viteze mai mari pe creste unde la rafalã se vor depãşi temporar 80...90 km/h spulberând zãpada, dar la cote mai reduse şi în rest, în general cu viteze de 40...50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 6 şi 15 grade, iar cele minime între -3 şi 7 grade.
Presiunea atmosferică va mai scãdea în prima parte a intervalului.

Vineri

În sud-vestul şi sudul ţãrii vremea va fi caldã pentru începutul lunii martie, iar în rest valorile termice vor fi mai scãzute decât în ziua precedentã. Cerul va fi temporar noros şi vor fi precipitaţii slabe, în cursul zilei mai ales ploi şi lapoviţã, pe arii restrânse în jumãtatea de nord a teritoriului, iar seara şi noaptea, local mixte, cu o probabilitate mai ridicatã în centru şi sud-est. La munte, treptat vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri îndeosebi în prima parte a intervalului, în zona de munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local şi la cote mai reduse şi în regiunile centrale, sudice şi estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 14 grade, mai ridicate în Câmpia Românã, izolat pânã la 16...17 grade, iar cele minime, se vor situa -5 şi 5 grade.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close