Antena 3 CNN Actualitate METEO. Prognoza meteo actualizată pentru următoarele zile. Iarna prinde puteri și mai mari

METEO. Prognoza meteo actualizată pentru următoarele zile. Iarna prinde puteri și mai mari

METEO. Prognoza meteo actualizată pentru următoarele zile. Iarna prinde puteri și mai mari
Sursa foto: foto: Pixabay.com
09 Ian 2019   •   21:13

Marti - Miercuri (La noapte)

Vremea se va menţine mai rece decât în mod normal la aceastã datã, geroasã în Moldova, în depresiuni şi local în Muntenia şi partea continentalã a Dobrogei. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge, trecãtor moderat cantitativ în Banat, în Crişana, în Maramureş şi în general slab în Transilvania, nordul Moldovei, pe arii restrânse în Oltenia şi izolat în restul teritoriului. În a doua parte a nopţii în sudul Crişanei şi în Banat vor fi condiţii pentru precipitaţii şi sub formã de lapoviţã şi ploaie ce vor putea determina formarea poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile vestice, nord-vestice, pe litoral şi la munte, iar la altitudinile mari ale masivelor nordice va viscoli ninsoarea sau va spulbera zãpada. Temperaturile minime, în general în creştere faţã de noaptea precedentã, se vor situa între -12 şi -1 grad, mai scãzute în depresiuni spre -15...-14 grade. Izolat va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.

Miercuri

Vremea va fi în general închisã. Ziua, mai ales în jumãtatea de vest a ţãrii, vor fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare, pe arii restrânse şi slabe cantitativ, iar în Banat şi în Crişana, dimineaţa vor mai fi condiţii de polei. Seara şi mai ales noaptea, precipitaţiile se vor extinde treptat în regiunile sud-vestice, sudice, estice, centrale şi la munte. Acestea vor fi mixte în Dobrogea şi în Bãrãgan şi mai ales sub formã de ninsoare în rest. Local, îndeosebi în sud-estul ţãrii, cantitãţile de apã vor depãşi 10...15 l/mp. Izolat vor fi condiţii pentru formarea poleiului sau a gheţuşului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare, ziua pe crestele montane unde va spulbera zãpada sau va viscoli ninsoarea, iar în cursul nopţii în special în Dobrogea. Valorile termice vor creşte semnificativ faţã de intervalul precedent şi se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice datei, astfel încât se vor înregistra maxime cuprinse între -5 grade în nordul Moldovei şi 6 grade pe litoral, şi minime, în general, între -10 şi 2 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.
Presiunea atmosferica va scãdea în sudul şi sud-estul ţãrii.

Joi

Vremea se va menţine în general închisã. Se vor semnala precipitaţii predominant sub formã de ninsoare, în sud, centru şi est, unde local se vor cumula peste 10...15 l/mp, dar în restul ţãrii acestea vor fi slabe şi pe arii restrânse. În extremitatea de sud-est a teritoriului, în cursul zilei vor predomina ploile, iar noaptea vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea temporar intensificãri în regiunile estice şi la munte, cu viteze mai mari pe crestele montane, în Moldova şi pe litoral, iar în celelalte zone va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -3 şi 5 grade, iar cele minime se vor situa între -8 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 1 grad pe litoral.
Presiunea atmosferica va creşte în a doua parte a intervalului.

Vineri

Vremea va fi în continuare în general închisã şi mai rece decât în mod obişnuit la aceastã datã, chiar geroasã noaptea, mai ales în nord-est şi în depresiuni. Va ninge în general slab, în cursul zilei în estul, sud-estul, local în centrul ţãrii şi izolat în rest, iar noaptea îndeosebi în nord-vest şi la munte. Vântul va avea intensificãri în zonele montane, pânã la tare pe creste, dar local şi în restul teritoriului, mai ales în regiunile extracarpatice, astfel ninsoarea va fi viscolitã, iar zãpada spulberatã. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 3 grade, iar cele minime, între -14 şi -2 grade.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close