Antena 3 CNN Actualitate METEO. Prognoza meteo până vineri. Urmează temperaturi de vară în România

METEO. Prognoza meteo până vineri. Urmează temperaturi de vară în România

METEO. Prognoza meteo până vineri. Urmează temperaturi de vară în România
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
23 Apr 2019   •   20:01

În următoarele zile vremea se încălzește ușor, dar sigur. Vineri vom avea chiar temperaturi de vară în România.

Miercuri

Vremea se va încãlzi, astfel încât valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice datei în regiunile intracarpatice şi apropiate de mediile multianuale în rest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a zilei în nord-vestul, nordul, centrul şi estul ţãrii, unde cu totul izolat va ploua slab, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Local şi temporar vântul va avea intensificãri în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali, iar în restul teritoriului va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 şi 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice, iar cele minime vor fi cuprinse între -1...0 grade în estul Transilvaniei şi 13...14 grade în Dealurile de Vest.
Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

Joi

Vremea va continua sã se încãlzeascã şi va deveni caldã în cea mai mare parte a ţãrii, local deosebit de caldã în regiunile intracarpatice. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi izolat averse slabe şi posibil descãrcãri electrice, cu precãdere dupã-amiaza în zonele de munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri trecãtoare, ziua la munte, la altitudini mari, precum şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 28 de grade, mai scãzute pe litoral spre 12...15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 15 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.
Presiunea atmosferică în regiunile intracarpatice presiunea nu va avea variaţii semnificative, iar în restul teritoriului va fi în scãdere uşoarã.

Vineri

Vremea va fi în general frumoasã şi mult mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã datã, îndeosebi în vestul, centrul şi nordul ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi ploi slabe, izolate, dupã-amiaza la munte, iar seara şi noaptea în regiunile vestice. Ploile vor avea şi caracter de aversã, posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, mai ales în masivele sudice, dar la cote mai reduse local şi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 şi 29 de grade, mai scãzute în Dobrogea, pânã spre 15...17 grade în zona de litoral. Minimele termice vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, uşor mai mici în depresiuni, dar şi mai ridicate în sudul Banatului.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close