Antena 3 CNN Actualitate Meteorologii au actualizat prognoza meteo. Cresc foarte mult temperaturile

Meteorologii au actualizat prognoza meteo. Cresc foarte mult temperaturile

Meteorologii au actualizat prognoza meteo. Cresc foarte mult temperaturile
Sursa foto: foto: Pixabay.com
03 Mar 2019   •   19:31

După un week-end deosebit de rece, se instalează primăvara. Meteorologii anunță maxime care se vor apropia de 20 de grade.

Luni

Valorile termice vor creşte semnificativ faţã de intervalul anterior, astfel încât vremea va deveni caldã în toate regiunile. Cerul va avea înnorãri temporare în vestul, centrul şi nordul ţãrii, iar în a doua parte a nopţii de luni spre marţi va ploua slab în Crişana, Maramureş, nord-vestul Transilvaniei şi pe arii restrânse în Banat, în timp ce în zonele montane aferente vor fi precipitaţii mixte, potrivit ANM.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va avea intensificãri temporare la munte, cu viteze mai mari pe creste, mai ales ale Carpaţilor Orientali şi ale Munţilor Apuseni, unde în a doua parte a intervalului se vor depãşi 70...90 km/h, iar în rest va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificãri în nord-vest şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra de la 8...10 grade în estul Transilvaniei şi pe litoral, pânã în jurul a 18 grade, local în Banat şi Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 8 grade, izolat mai scãzute în depresiuni. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţã.
 

Marti

Vremea va fi în continuare caldã pentru aceastã datã, deşi în vestul, centrul şi nordul teritoriului temperatura aerului va marca o scãdere uşoarã. Cerul va avea înnorãri temporare; în cursul zilei va ploua slab, pe arii restrânse în vest, centru şi nord, iar noaptea, local în sud, nord şi nord-vest, exceptând zona Maramureşului, unde vor fi şi lapoviţe sau ninsori. La munte, pe spaţii mici se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri temporare în zona montanã, cu viteze mai mari pe creste, dar local şi la cote mai reduse, ziua şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 7...9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi pânã în jurul a 18 grade, local în Muntenia, vestul Dobrogei şi extremitatea de sud a Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 7 grade. Dimineaţa, izolat, vor fi condiţii de ceaţã.

Miercuri

Valorile termice, deşi în scãdere uşoarã faţã de intervalul anterior, vor caracteriza în continuare o vreme mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales ziua în nordul, centrul şi estul ţãrii, unde local va ploua slab. În zona de munte, îndeosebi în Carpaţii Orientali, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri la munte, mai ales pe creste, dar izolat şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 6...7 grade în depresiuni şi 16...18 grade în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 7 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -8 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţã.

×
Subiecte în articol: meteo
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close