Antena 3 CNN Actualitate Ninsori, viscol și ger în România. Directorul ANM: „Este un episod sever”

Ninsori, viscol și ger în România. Directorul ANM: „Este un episod sever”

Ninsori, viscol și ger în România. Directorul ANM: „Este un episod sever”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    25 Feb 2018   •   21:51

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a oferit, în exclusivitate pentru Antena 3, informații detaliate despre vremea din următoarea perioadă.

„Avem o avertizare de cod galben, inclusiv de cod portocaliu, pentru fenomenul de ger. Temperaturile în următoarea săptămână vor fi deosebit de scăzute, chiar cu 10-15 grade mai mult decât ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din an. În mai mult de jumătate din țară va fi cod portocaliu, pentru că de la o zi la alta valorile minime se vor situa între -22, posibil chiar -23 de grade, iar în restul țării valori deosebit de scăzute”, a spus Elena Mateescu.

Atenție! În următoarele zile, în Bucureşti, temperaturile vor scădea până la -15 grade pe timpul zilei

„Vorbim de un ger persistent care nu afectează doar România, ci întreaga Europă centrală de sud și sud-est”, a mai spus ea.

„Este un episod sever. Va dura o săptămâna”, a precizat directorul ANM.

În judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman va ninge abundent şi se va depune strat de zăpadă local de peste 30-40 centimetri, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Aceste fenomene vor avea loc luni, 26 februarie, între orele 7:00 şi 23:00.

Totodată, în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 55-65 km/h, local peste 70 km/h şi vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 de metri.

Atenţionarea este valabilă de luni 26 februarie, ora 10:00, până marţi, 27 februarie, ora 14:00.

Va fi ger în Capitală. Apelul Gabrielei Firea pentru bucureșteni

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close