Antena 3 CNN Actualitate Social Prognoza meteo 26 februarie. Vremea va fi deosebit de caldã pentru sfârşitul lunii februarie

Prognoza meteo 26 februarie. Vremea va fi deosebit de caldã pentru sfârşitul lunii februarie

Vremea va fi deosebit de caldã pentru sfârşitul lunii februarie, în special în sudul, în estul şi în centrul ţãrii, unde valorile termice vor fi în creştere faţã de ziua anterioarã.

Prognoza meteo 26 februarie. Vremea va fi deosebit de caldã pentru sfârşitul lunii februarie
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
25 Feb 2020   •   22:43

Astfel, cele maxime se vor încadra între 10 şi 20 de grade, iar cele minime în general între 0 şi 8 grade. În regiunile intracarpatice, înnorãrile se vor accentua şi va ploua pe arii extinse.

Vor fi mai ales averse (de ploaie, iar izolat şi trecãtor şi de grindinã sau mãzãriche), local se vor semnala descãrcãri electrice (cu probabilitate mai mare în Banat şi în vestul Transilvaniei), iar pe arii restrânse cantitãţile de apã vor depãşi -în intervale scurte de timp sau prin cumulare- 15...25 l/mp.

În restul teritoriului, cerul va avea înnorãri temporare mai ales seara şi noaptea, iar ploi în general slabe vor fi local în Oltenia şi jumãtatea de nord a Moldovei şi izolat în Muntenia, posibilitatea pentru manifestãri de instabilitate fiind mai redusã.

La munte, ziua vor fi ploi şi lapoviţã sau mãzãriche şi doar la altitudini de peste 1700 m va ninge, iar pe parcursul nopţii vor predomina treptat ninsorile, mai consistente în vestul Carpaţilor Meridionali şi în nordul Orientalilor.

Vântul se va intensifica la munte, în special în zona înaltã, unde rafalele vor depãşi 80...90 km/h, iar noaptea va fi viscol; intensificãri locale şi temporare vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze mai mari - de 50...60 km/h, izolat peste 70...75 km/h- în vest, sud-vest şi centru, putând lua aspect de vijelie.

Presiunea atmosferică va scãdea în prima parte a intervalului în toate regiunile, apoi va creşte în cele intracarpatice.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close