Antena 3 CNN Actualitate Alertă ANM! Ninsori, intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei! Prognoză specială pentru Capitală

Alertă ANM! Ninsori, intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei! Prognoză specială pentru Capitală

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitații mixte, polei, în intervalul 07 decembrie, ora 14:00 – 08 decembrie, ora 10:00, în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură.

Alertă ANM! Ninsori, intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei! Prognoză specială pentru Capitală
Sursa foto: Mediafax.ro
de Laura Dinu    |    07 Dec 2020   •   10:50

În intervalul menţionat, în Oltenia, sudul Banatului şi local în Muntenia, precum şi în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã va ninge şi se va depune strat de zãpadã. Mai ales în Oltenia şi sud-vestul Munteniei acesta va depãşi pe arii restrânse 8...10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15...20 cm. Cu precãdere la începutul intervalului, vântul va avea intensificãri, cu rafale, în general, de 70 - 80 km/h în sud-vestul extrem şi la munte şi 45 - 55 km/h în regiunile sudice şi sud-estice. Îndeosebi în vestul Carpaţilor Meridionali, zãpada va fi temporar viscolitã.

În Moldova şi Transilvania vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitaţiile vor fi mai ales sub formã de ploaie şi lapoviţã.

În sudul şi sud-estul ţãrii, precum şi la munte, pe alocuri, se va depune polei.

Prognoza METEO 7 decembrie 2020. Vremea în țară

La această oră, cerul este noros în sudul, sud-vestul şi estul ţãrii. Local în Oltenia şi pe arii restrânse în sud-vestul Banatului, vestul Munteniei şi în Dobrogea este ploaie slabã sau burniţã, iar în Moldova, vestul Carpaţilor Meridionali şi nord-estul Munteniei ninge. În restul teritoriului cerul este mai mult senin. Vântul prezintã intensificãri îndeosebi la munte şi în sudul Banatului şi la cote mai reduse în rest. La ora 09, temperatura aerului avea valori cuprinse între -10 grade la Miercurea Ciuc şi 10 grade la Lugoj şi Vãrãdia de Mureş.

Astăzi, vremea se va rãci în toatã ţara şi va fi în general închisã. Aria precipitaţiilor, mai ales ploi, se va extinde treptat dinspre sud-vest. La munte, mai ales în Munţii Banatului şi Carpaţii Meridionali, vor predomina ninsorile, temporar viscolite. Izolat se va depune polei, îndeosebi în sud şi la munte. Vântul va avea intensificãri în aproape toatã ţara, cu viteze, în general, între 50 şi 60 km/h, iar în sudul Banatului şi pe crestele montane vor fi rafale de peste 70...80 km/h. Temperaturile maxime, în scãdere mai accentuatã în regiunile nord-estice, unde vor fi predominant negative, se vor situa între -3...-1 grad în Moldova şi 10...11 grade în Crişana şi Maramureş. Izolat, dimineaţa, va mai fi ceaţã.

ANM a emis o prognoză METEO specială pentru București

În intervalul 07.12.2020 ora 14:00 - 07.12.2020 ora 20:00 Vremea va continua să se răcească şi se va menţine închisă în București. Trecător se vor semnala precipitații slabe mai ales subformă de burniță sau fulguială. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40 - 50 km/h, anunță ANM.

Temperatura maximă va fi de 1 - 2 grade.

În intervalul 07.12.2020 ora 20:00 - 08.12.2020 ora 10:00 vremea va fi închisă și temporar se vor semnala precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei. Cantitățile de apă vor fi în jur de 10 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40...45 km/h. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close