Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile

Prognoza meteo. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile

Prognoza meteo. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile
Sursa foto: Foto: Facebook/IGSU
20 Ian 2018   •   16:56

Vremea rea se extinde în toată țara.

La munte, peste zăpada deja așternută se va depune un strat nou de zăpadă, ceea ar putea duce la avalanșe.

Sâmbătă (20 ianuarie)
În jumãtatea de sud-est a ţãrii, înnorãrile vor deveni persistente, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse; în Muntenia şi Dobrogea acestea vor fi în general moderate cantitativ, ploaie şi lapoviţã la început, iar în cursul serii şi în prima parte a nopţii predominant ninsoare, astfel cã se va depune strat de zãpadã în medie de 4...8 cm, local în jurul a 10 cm. Va ninge şi în zona montanã, în special în Carpaţii de Curburã şi în estul Meridionalilor. În Oltenia vor fi mai ales ploi, iar în sudul şi centrul Moldovei precipitaţii slabe, mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi va ninge slab local în nord-vest. Vântul se va intensifica în a doua parte a intervalului la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind sau spulberând zãpada, iar în sud şi sud-est va deveni moderat, cu intensificãri în Dobrogea. Regimul termic, în special cel diurn, va fi caracterizat de valori peste cele obişnuite în a doua decadã a lunii ianuarie, cu maxime ce se vor încadra între -1 şi 7 grade şi minime în general între -10 şi 0 grade. Vor fi condiţii de ceaţã.

Duminică (21 ianuarie)

Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitaţiilor, în extindere din orele dupã-amiezii dinspre sud-vest, va cuprinde treptat majoritatea zonelor. La început vor fi şi ploi sau lapoviţã, apoi vor predomina ninsorile, local consistente. Vântul se va intensifica mai întâi în vest-sud-vest şi la munte, iar noaptea în special în regiunile sud-estice, unde rafalele vor depãşi 55...60 km/h şi local va fi viscol. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade.

Luni (22 ianuarie)

În estul şi în sud-estul ţãrii, mai ales în prima parte a zilei va continua sã ningã, iar vântul va avea intensificãri cu viteze mai mari în estul Munteniei şi în Dobrogea, unde rafalele vor depãşi 60 km/h şi va fi viscol. În extremitatea de sud-est vântul se va menţine intens pânã la sfârşitul intervalului, astfel cã zãpada anterior depusã va fi spulberatã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil la senin, iar vântul slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 5 grade, iar cele minime, mult mai scãzute decât în nopţile precedente, vor fi cuprinse în general între -14 şi -6 grade.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close