Antena 3 CNN Actualitate Social Prognoza meteo. Cum va fi vremea până pe 24 februarie. Regiunile în care se încălzește

Prognoza meteo. Cum va fi vremea până pe 24 februarie. Regiunile în care se încălzește

Prognoza meteo. Cum va fi vremea până pe 24 februarie. Regiunile în care se încălzește
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
14 Feb 2019   •   12:52

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo până pe data de 24 februarie 2019.

BANAT

În prima zi de prognoză vremea va fi caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 grade și a minimelor de 2 grade. În următoarele trei zile se va răci, astfel că media regională a maximelor termice va ajunge în jurul valorii de 4 grade, iar a minimelor va fi de -5...-4 grade. În intervalul următor, până în jurul datei de 20 februarie, valorile termice vor crește treptat cu aproximativ 6...7 grade cele diurne și cu 5 grade cele nocturne, apoi nu vor mai avea variații semnificative. În primele două zile vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ, apoi vremea se va ameliora, iar precipitațiile își vor mai face apariția doar trecător și pe suprafețe mici.

CRIŞANA

Media regională a maximelor termice va fi în scădere de la 8 grade în prima zi, până în jurul valorii de 2 grade în data de 13 februarie. Ulterior se va încălzi ușor și treptat, astfel că în 20 și în 21 februarie maximele termice vor atinge, în medie, 9...10 grade. În următoarele trei zile se va răci ușor, cu aproximativ 2 grade. Nopțile vor deveni reci, iar în intervalul 13 – 21 februarie media temperaturilor minime va fi sub pragul de îngheț. Cele mai reci dimineți vor fi cele de 13 și 14 februarie, când minimele vor fi, în medie, de -5...-4 grade. Vor fi precipitații moderate cantitativ și pe arii extinse în primele două zile, apoi vor fi slabe și se vor semnala, cel mai probabil, în jurul datei de 14 februarie și după 20 februarie.

 TRANSILVANIA

Vremea va fi caldă în prima zi, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 11 grade. În următoarele două zile se va răci accentuat, iar valorile termice maxime se vor situa, în medie regională, în jurul a 0 grade. Va urma o încălzire, astfel că în data de 20 februarie media maximelor termice va ajunge până la 7...8 grade. În ultimele zile de prognoză nu vor mai fi variații semnificative. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar media lor se va situa în general între -9 și -1 grad. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse și posibil importante cantitativ în primele două.

MARAMUREŞ

Valorile termice maxime vor scădea de la o medie regională de 7 grade în prima zi, până la 2 grade în data de 2 februarie. Va urma o perioadă cu temperaturi maxime în creștere, care în intervalul 20-24 februarie vor fi, în medie, de 7...8 grade. Media temperaturilor minime va avea variații în general între -6 și 0 grade. Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în primele zile de prognoză, când vor fi în general moderate cantitativ și după data de 20 februarie, când cel mai probabil vor fi slabe.

MOLDOVA

Vremea va fi cu mult mai caldă decât normal în prima zi de prognoză, cu o medie regională a maximelor termice în jurul a 10 grade, apoi va intra într-un proces de răcire ce va determina scăderea maximelor spre medii în jurul a 2 grade în data de 16 februarie. Apoi maximele vor crește până spre 8...9 grade, în medie, în perioada 20 - 22 februarie, iar spre sfârșitul intervalului vremea se va răci din nou. Minimele vor crește spre medii în jurul a 2 grade în noaptea de 12 februarie, apoi vor coborî spre -4 grade, în medie, în noaptea de 14 februarie. Ulterior tendința este, în general, de creștere, spre valori de -3... -1 grad. Temporar vor fi precipitații mai ales între 11 și 16 februarie și după data de 21 februarie.

DOBROGEA

Vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, când se vor înregistra, în medie regională, valori maxime în jurul a 10 grade, apoi se va răci de la o zi la alta, până spre 3...4 grade, în perioada 14-17 februarie. Ulterior maxime

MUNTENIA

Vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, apoi va intra într-un proces de răcire, urmând ca media regională a temperaturilor maxime să coboare spre 4...5 grade în intervalul 13 - 16 februarie. Apoi, maximele termice vor crește treptat, spre medii în jurul a 11 grade în intervalul 20- 23 februarie. Spre sfârșitul intervalului vremea se va răci ușor. Minimele vor crește la începutul intervalului spre valori medii în jurul a 3 grade, apoi vor coborî spre medii în jurul a -4 grade în 14 februarie. Ulterior, tendința mediilor minimelor va fi de creștere ușoară spre -2...0 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în zilele de 11 și 12 februarie, precum și în intervalele 14...17 februarie și 21...24 februarie.

OLTENIA

Valorile maxime vor coborî de la o medie de 10 grade la începutul intervalului, spre medii de 4...5 grade în data de 14 februarie. Ulterior acestei date, maximele vor crește ușor și treptat, urmând ca până la sfârșitul intervalului să se înregistreze, în medie, 11 grade. Minimele vor crește în primele zile ale intervalului spre medii regionale în jurul a 2 grade, apoi vor coborî spre -6 grade în 14 februarie. Apoi, tendința generală va fi de creștere, până la o medie de 0 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în zilele de 11, 12 și 13 februarie și din nou spre sfârșitul intervalului.

LA MUNTE

În prima zi media temperaturilor maxime va fi de 2...3 grade, apoi va scădea până la -8 grade în ziua de 13 februarie. În intervalul următor tendința va fi în general de creștere, iar între 18 și 24 februarie media temperaturilor maxime va fi în jurul a 0 grade. Nopțile vor fi reci, iar media temperaturilor minime se va situa, în general, între -12 și -6 grade. Vor fi precipitații aproape în fiecare zi, importante cantitativ în primele două.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo meteo vremea
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close