Antena 3 CNN Actualitate Alertă ANM: Cod galben de ninsori și viscol începând de mâine în România

Alertă ANM: Cod galben de ninsori și viscol începând de mâine în România

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică de ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului, valabilă de vineri, 20 noiembrie, ora 12:00, până sâmbătă, 21 noiembrie, ora 17:00.

Alertă ANM: Cod galben de ninsori și viscol începând de mâine în România
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    19 Noi 2020   •   12:57

În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nordvestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15...20 l/mp.

În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40...50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60...70 km/h, viscolind ninsoarea.

La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile. 

Prognoza METEO 19 noiembrie 2020. Vremea în țară

La această oră, cerul este mai mult senin în Câmpia de Vest şi pe crestele montane înalte, este variabil în sud-est şi mai mult noros în restul teritoriului. În zona deluroasã a Olteniei şi pe Valea Prahovei, izolat plouã sau burniţeazã. Vântul suflã slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului. Temperatura aerului la ora 12 avea valori cuprinse între 3 grade la Braşov şi 13 grade la Lugoj.

Astăzi, cerul va fi temporar noros şi trecãtor va ploua slab sau va burniţa, izolat în sudul, estul şi centrul ţãrii. În Carpaţii Meridionali, pe suprafeţe mici pot fi precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, în Banat şi în Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 grade în depresiuni şi 14 grade în vest. Mai ales dimineaţa, local, în zonele joase de relief, se va semnala ceaţã.

Prognoza METEO 19 noiembrie 2020. Vremea în Capitală

Cerul este noros, iar vântul suflã slab. La ora 12 se înregistrau 6 grade la Afumaţi şi 7 grade la Filaret şi Bãneasa.

Astăzi, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade.

×
Subiecte în articol: ninsori prognoza meteo
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close