Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo. Vremea în weekend se schimbă radical

Prognoza meteo. Vremea în weekend se schimbă radical

Temperatura aerului va marca o scădere. Vremea în weekend se schimbă radical.

Prognoza meteo. Vremea în weekend se schimbă radical
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    19 Dec 2019   •   16:47

VREMEA. Prognoza meteo pentru vineri, 20 decembrie 2019. În Moldova, Muntenia şi Oltenia şi local în centrul ţãrii temperatura aerului va marca o scãdere, în condiţii de nebulozitate joasã şi ceaţã persistente în mare parte din zi, pe suprafeţe mici asociate cu burniţã. În restul teritoriului valorile termice se vor menţine mai ridicate faţã de normele climatologice ale perioadei, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi izolat ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã şi local în Banat şi Crişana. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 15 grade, mai coborâte în zonele cu ceaţã persistentã şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între -2 şi 10 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, spre -7 grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 21 decembrie 2019. Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât normele climatologice pentru ultima decadã a lunii decembrie. Cerul va avea înnorãri în majoritatea zonelor. Cu precãdere din a doua parte a zilei, aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde Banatul, Crişana, Maramureşul, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Olteniei, iar izolat se vor cumula cantitãţi de apã de 15...20 l/mp. În restul teritoriului, va ploua slab, pe spaţii restrânse mai ales noaptea. În zona montanã înaltã precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, mai ales pe creste, dar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în regiunile vestice şi de sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade, iar cele minime între 1 şi 10 grade. La începutul intervalului pe suprafeţe restrânse, în special în regiunile extracarpatice se va semnala ceaţã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru duminică, 22 decembrie 2019. Îndeosebi din a doua parte a zilei dinspre vest-sud-vest, nebulozitatea se va accentua treptat, iar aria ploilor va fi în extindere şi va cuprinde cea mai mare parte a ţãrii. La munte, cu precãdere la altitudini mari, în special în a doua parte a intervalului se vor semnala precipitaţii mixte. Cu o probabilitate mai mare în regiunile sud-vestice precum şi în zonele montane şi submontane aferente acestora cantitãţile de apã ce se vor acumula, pe arii restrânse vor fi însemnate. Vântul va avea intensificãri la munte, pe creste temporar va sufla tare, iar local, la cote mai reduse, intensificãri ale vântului vor fi şi în vestul, centrul, sudul şi sud-estul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 şi 17 grade, iar cele minime între 1 şi 11 grade.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close