Antena 3 CNN Actualitate România, lovită de caniculă! Prognoza METEO pentru următoarele 2 săptămâni

România, lovită de caniculă! Prognoza METEO pentru următoarele 2 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele săptămâni. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi caniculare în majoritatea regiunilor săptămâna aceasta, apoi urmează o săptămână marcată de instabilitate.

România, lovită de caniculă! Prognoza METEO pentru următoarele 2 săptămâni
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    24 Aug 2020   •   15:10

În Banat, până în weekend, vremea va fi ușor sub normalul termic, cu o medie a temperaturilor maxime între 25 și 28 de grade. În weekendul 29 - 30 august, vremea va fi călduroasă, astfel că maximele termice vor fi, în medie, de 31 - 32 de grade. După acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou ușor sub normalul climatologic, media acestora urmând să oscileze între 25 și 27 de grade. Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, în general, între 14 și 17 grade.

În intervalul 24-26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 30 august-5 septembrie.

În intervalul 24 - 26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ

În Crișana săptămâna aceasta vor fi temperaturi ușor sub normalul termic, cu o medie a temperaturilor maxime între 24 și 27 de grade. În zilele de 29 și 30 august, vremea va fi călduroasă, astfel că maximele termice vor fi, în medie, de 30...31 de grade. După acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou ușor sub normalul climatologic, media acestora urmând a fi de 25...26 de grade. Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, în general, între 13 și 16 grade.

În intervalul 24 - 26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 29 august-4 septembrie.

În Transilvania, în intervalul 24 - 28 august, vremea va fi ușor sub normalul termic, cu o medie a temperaturilor maxime între 24 și 27 de grade. În zilele de 29 și 30 august, vremea va fi călduroasă, astfel că maximele termice vor fi, în medie, de 31 de grade. După acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou ușor sub normalul climatologic, media acestora urmând a fi de 24...26 de grade. Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, în general, între 11 și 14 grade.

În intervalul 24 - 26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 29 august - 5 septembrie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 29 august - 5 septembrie

În Maramureș, în intervalul 24 - 28 august, vremea va fi răcoroasă, cu o medie a temperaturilor maxime între 23 și 26 de grade. În zilele de 29 și 30 august, vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor fi, în medie, de 28...29 de grade. După acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou ușor sub normalul climatologic, media acestora urmând a fi de 24...25 de grade. Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, în general, între 11 și 14 grade.

În intervalul 24 - 26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 29 august - 4 septembrie.

În zona Moldovei, în primele cinci zile, vremea va fi ușor sub normalul termic, cu o medie a temperaturilor maxime între 26 și 29 de grade. În zilele de 29 și 30 august, vremea va fi călduroasă, astfel că maximele termice vor fi, în medie, de 32 de grade. După acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou ușor sub normalul climatologic, media acestora urmând a fi de 25...27 de grade. Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, în general, între 14 și 17 grade.

În intervalul 24-26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 31 august-4 septembrie.

Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară, pe arii restrânse în zonele de câmpie

În zona Dobrogei, vremea va fi predominant frumoasă, iar în prima săptămână și călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 29 și 31 de grade. Ulterior nu vor fi variații semnificative, astfel încât vremea va fi normală termic, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jur de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare. În prima săptămână, media acestora va fi mai ridicată, de 18...20 grade, până spre 20 de grade, apoi se va înregistra o scădere ușoară spre 19 grade, valoare medie ce se va menține până la sfârșitul intervalului.

Regimul pluviometric se va menține deficitar. Ploi de scurtă durată vor fi posibile în jurul datei de 25 august și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

În Muntenia, deși vor fi unele variații în evoluția valorilor termice diurne, vremea va fi călduroasă pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, chiar caniculară, pe arii restrânse în zonele de câmpie. În aceste condiții, media valorilor maxime va fi cuprinsă între 29 și 33 de grade, chiar mai ridicată cu 1...2 grade în ultimele trei zile ale lunii august. Temperaturile minime se vor situa între 15 și 18 grade, în medie.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 24 - 26 august și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close